7 Κανόνες Της Παρακίνησης Που Κανείς Δεν Αναφέρει - Λευτέρης - Λευτέρης Χατζηιερεμίας (Terry Hatziieremias)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

"To 1% μόνο μπορεί και σκέφτεται. Το 2% νομίζει ότι σκέφτεται και όλοι οι υπόλοιποι προτιμούν να πεθάνουν από το να σκεφτούν."

- - Albert Einstein

Published last year in Daily Blog , psychology , ΖΩΗ - 0 Comments
Κανόνες Της Παρακίνησης

Ποιοι είναι οι κανόνες της παρακίνησης (motivation) και γιατί είναι σημαντικοί; Τι σημαίνει παρακίνηση σε πρώτο επίπεδο και πως αυτή μπορεί να μας βοηθήσει;

Στο σημερινό blog post θα ασχοληθώ με την παρακίνηση. Αν και εσύ πιάνεις τον εαυτό σου να βλέπει motivational videos στο YouTube συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο γιατί θα σου αποκαλύψω 7 κανόνες της παρακίνησης που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Καλώς ορίσατε στο Blog μου το Terry Daily. Εϊμαι ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας ο ιδρυτής αυτού του site και του personaldevelopment.gr και μπορώ να πω πως είμαι ενθουσιασμένος για όλα αυτά που δημιουργώ και δημοσιεύω μέσα από αυτήν την πλατφόρμα μου στο διαδίκτυο. Λοιπόν στο σημερινό μου άρθρο θα μιλήσω για το motivation.

Ελπίζω πως όλοι έχουμε πληθώρα ιδεών μέσα στα μυαλά μας. Παρόλα αυτά πολλές φορές σκαλώνουμε σε μικροεμπόδια και τελικά οι ιδέες μας δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Αυτό που έχω βρει να δουλεύει στα πολύ αρχικά στάδια της προσωπικής μας ανάπτυξης είναι το motivation. Η παρακίνηση δηλαδή στα Ελληνικά.

7 Κανόνες Της Παρακίνησης

1. Μικρά βήματα, Ένα τη φορά

Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός νόμος για την παρακίνηση. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως αν ασχοληθούν με 100 διαφορετικά θέματα ταυτόχρονα θα λυθούν πιο γρήγορα τα προβλήματα τους. Βιάζονται να πράξουν και γι’αυτό λυγίζουν μακροπρόθεσμα.

Ενώ αν υιοθετήσουν τη νοοτροπία του ένα τη φορά, θα έρθουν μια μέρα σε μια κατάσταση που θα έχουν διεκπεραιώσει τόσα πολλά, που ο ανταγωνισμός τους θα βρίσκεται πολύ πίσω.

2. Ξέροντας το Γιατί

Κανόνας νούμερο δύο είναι το γιατί. Γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε σε πρώτο επίπεδο. Οι άνθρωποι που έχουν οικογένεια για παράδειγμα ξέρουν πως ό,τι κάνουν το κάνουν για την οικογένεια τους και για τα παιδιά τους.

Είναι πολύ ισχυρός λόγος αυτός. Υπάρχουν παραδείγματα που κάποιος σε όλη του τη ζωή δεν έχει κάνει τίποτα και με το που κάνει παιδιά γίνεται ο νούμερο ένα.

Θα δώσω ένα μικρό tip εδώ. Αν οι λόγοι μας είναι εγωιστικοί και μόνο, αργά ή γρήγορα θα λακίσουμε και θα τα παρατήσουμε.

3. Ξέροντας τι είναι εφικτό

Μια ανθρώπινη διάνοια δεν έχει όρια. Έχει ανακαλυφθεί επιστημονικά πως το ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να οριστεί. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύ επικίνδυνα όντα γιατί ανάμεσα από τα αυτιά μας έχουμε κάτι πολύ μεγάλο. Τόσο που δεν μπορούμε καν να το ορίσουμε!!!

Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι δύναμη τους έχει δωθεί. Δεν γνωρίζουν να σκέφτονται. Μη γελάς αν τώρα διαβάζεις γιατί ούτε και εσύ ξέρεις και δεν κάνω καθόλου πλάκα εδώ. Ο άτιμος ο Einstein που δεν συμπαθώ καθόλου, διότι κατάκλεψε τον Καραθεοδωρή είπε πολύ σωστά.

“To 1% μόνο μπορεί και σκέφτεται. Το 2% νομίζει ότι σκέφτεται και όλοι οι υπόλοιποι προτιμούν να πεθάνουν από το να σκεφτούν.” – Albert Einstein

Εγώ θα σε ρωτήσω απλά. Τι θεωρείς για σένα πως είναι εφικτό να γίνει; Ειλικρινά θέλω να μάθω, γράψε μου στα σχόλια από κάτω την άποψη σου.

4. Οι συνήθειες είναι η κινητήριος δύναμη της παρακίνησης

Εδώ είναι που όλοι το χάνουν. Έχουν αποτυχημένες συνήθειες και αγνοούν τελείως πως ο άνθρωπος όπως είπε και ο Αριστοτέλης, είναι ον που αρέσκεται στο να δημιουργεί συνήθειες.

Ας υποθέσουμε ότι η παρακίνηση είναι κάτι που δεν διαρκεί ωραία; Άρα η σωστή ερώτηση είναι, ποια είναι η σωστή λέξη για τη μακροπρόθεσμη παρακίνηση;

Είναι η λέξη ορμή. Στα αγγλικά υπάρχει μια πιο ωραία λέξη που χρησιμοποιώ περισσότερο. Είναι το momentum.

Ξέρετε ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτήσει κανείς μομέντουμ; Είναι οι κανόνες του σημερινού άρθρου μου. Τόσο σημαντικό είναι αυτό το άρθρο για έναν άνθρωπο που θέλει να πετύχει κάτι, ναι.

5. Συνειδητοποίησε το ότι έφτασες ως εδώ

Έχεις εξελιχτεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και χαίρομαι πολύ για εσένα! Πρέπει κάθε μέρα να το υπενθυμίζεις αυτό στον εαυτό σου γιατί:

“Όταν κάποιος νιώθει πως είναι στα χαμένα, είναι γιατί δεν είναι σε θέση εκείνη την περίοδο να συνειδητοποιήσει ότι έχει όντως εξελιχτεί πολύ.” – Terry Hatziieremias

Άρα είναι σημαντικό να έχουμε κάποιον να μας θυμίζει πως έχουμε φτάσει μακρυά στο παιχνίδι της ζωής, αλλά το πιο σημαντικό είναι να το κάνουμε μόνοι μας για τον εαυτό μας.

Κάθε φορά που δεν το κάνετε όμως θα έχετε εμένα και το Terry Daily να σας το θυμίζει!

6. Ο κύκλος σου σε παρακινεί υποσυνείδητα

Πόσο σημαντική είναι η παραπάνω πρόταση; Κάποιοι δεν είναι καν σε θέση να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Έχω κάνει ολόκληρο βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube και άρθρο εδώ στο blog μου, που αναφέρομαι στο πως οι παρέες μας και το περιβάλλον μας γενικότερα μας επηρεάζει.

Θα σας το ξαναπω! Ο κύκλος σας, τα άτομα που είναι πιο κοντά σας δηλαδή, σας παρακινεί υποσυνείδητα! Υποσυνείδητα σημαίνει όχι συνειδητά. Δηλαδή κάνετε πράγματα χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Δε μπορώ να γίνω πιο σαφής και θεωρώ πως είμαι πολύ ειλικρινής με το αναγνωστικό μου κοινό αλήθεια. Θα μπορούσα να μην το αναφέρω ποτέ αυτό. Είμαι σίγουρος πως κάποιοι και 100 χρόνια να περάσουν δε θα καταλάβουν το πως λειτουργεί το παραπάνω.

7. Η αποτυχία είναι τεράστια

Το πρόβλημα είναι πως δεν αποτυγχάνουμε όσο χρειάζεται για να πετύχουμε. Ίσως τελικά ο λόγος που δεν πετυχαίνουν οι άνθρωποι είναι γιατί ο κύκλος τους δεν τους έχει αφήσει να αποτύχουν όσο πρέπει. Γι’αυτό αν έχουμε μαμάδες αναγνώστριες, παρακαλώ αφήνετε τα παιδιά σας να αποτυγχάνουν συχνότερα!

Τα συναισθήματα ντροπής, λύπης, μίσους, αίσχους για τον ίδιο μας τον εαυτό είναι τα καλύτερα καύσιμα μας. Η αποτυχία είναι θεμελιώδης για την παρακίνηση μας. Μπορεί από ένα απλό συναίσθημα ντροπής να αλλάξουμε όλη μας τη ζωή!

Επίλογος

Οι 7 κανόνες της παρακίνησης. Ένα ιδαίτερα σημαντικό θέμα που όλο και ανεβαίνει σε δημοτικότητα. Ελπίζω να έκανα καλή δουλειά και να μετέφερα σωστά αυτά που είχα στο μυαλό μου για τους δικούς μου πιο σημαντικούς κανόνες της παρακίνησης.

Αν σου άρεσε το άρθρο μου και νομίζεις πως υπάρχει έστω και ένα άτομο στους φίλους σου στο facebook που πιθανώς να ενδιαφέρεται σε παρακαλώ κάνε μια κοινοποίηση.

Εάν τώρα θέλεις κάτι να προσθέσεις μπορείς πολύ εύκολα στα σχόλια από κάτω. Το σύστημα για σχόλια που χρησιμοποιώ το κάνει πολύ απλό και ευχάριστο πραγματικά. Στο άρθρο σου είπα να μου γράψεις από κάτω τι θεωρείς εφικτό για τον εαυτό! Δε το ξεχνάω περιμένω!

Τέλος μπορείς να γραφτείς στη λίστα μου δίνοντας πολύ απλά το email σου. Αν σου αρέσει το περιεχόμενο μου τότε σου συνιστώ να το κάνεις.

Τα λέμε στο επόμενο,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

>