Η Αγαπημένη Λέξη Των Πετυχημένων - Επιτυχία & Αυτοβελτίωση (Video)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Η Αγαπημένη Λέξη Των Πετυχημένων – Επιτυχία & Αυτοβελτίωση (Video)

Ποια είναι η αγαπημένη λέξη των πετυχημένων; Πως μπορείς και εσύ να έλξεις την επιτυχία; Η αυτοβελτίωση μας και η προσωπική μας ανάπτυξη καθορίζεται δραματικά από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε.

Καλώς ορίσατε στο blog μου το Terry Daily. Είμαι ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας και είμαι ο δημιουργός αυτού του site καθώς και του personaldevelopment.gr. Σήμερα το άρθρο μου είναι αφιερωμένο στο εβδομαδιαίο μου βίντεο του thepdproject. ( Δες όλα τα βίντεο εδώ )

Έχει ανακαλυφθεί επιστημονικά πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καλύτερα το λεξιλόγιο πετυχαίνουν περισσότερα στις ζωές τους. Υπάρχει σημαντικός λόγος που συμβαίνει αυτό αλλά επειδή ξεφεύγει πάρα πολύ δεν θα τον αναλύσω στο σημερινό άρθρο.

Σήμερα θα μιλήσουμε για μία μόνο λέξη. Για την αγαπημένη λέξη των πετυχημένων ανθρώπων. Για μια λέξη που όποιος ξέρει και χρησιμοποιεί σωστά, μπορεί να πάρει πίσω χρόνια ζωής. Αντίστοιχα κάποιος που για οποιονδήποτε λόγο δεν τη χρησιμοποιεί, τον βλέπουμε κάποια στιγμή να είναι πολύ πίσω σε βασικά θέματα και η ψυχολογία του είναι σε κακή κατάσταση για τον λόγο αυτόν.

Η λέξη αυτή είναι τόσο μικρή αλλά τόσο σημαντική ώστε να καθορίζει την προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση μας.

Η αγαπημένη λέξη των πετυχημένων ανθρώπων είναι η λέξη ΌΧΙ

Είναι ό,τι πιο σημαντικό για τις ανθρώπινες και για τις επαγγελματικές μας σχέσεις. Ο σωστός χειρισμός αυτής της λέξης μπορεί να μας γλιτώσει τεράστια ποσά χρόνου, ενέργειας και πολλές φορές και χρημάτων.

Τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτοί που έχουν πολλά συναισθήματα και χαρακτηρίζονται ως φιλότιμοι. Ένας φιλότιμος και ευαίσθητος άνθρωπος είναι πραγματικά σε δύσκολη θέση αν δεν καταλάβει τη σημαντικότητα του χρόνου που του δόθηκε.

Έχω κάνει ένα σημαντικό άρθρο για το τι είναι ο χρόνος και πως να τον διαχειριστείς. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα του. Γι’αυτό και τους βλέπουμε να τον σπαταλούν.

Ένας φιλότιμος άνθρωπος που έχει συναισθήματα, νοιάζεται πραγματικά για τους άλλους και δεν καταλαβαίνει το πως λειτουργεί ο χρόνος, είναι σίγουρο πως θα την πάθει. Θεωρώ πως είναι σωστό γιατί έτσι αποκτούμε εμπειρία.

“Η αποτυχία είναι κλειδί στην προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση μας.” – Terry Hatziieremias

Προσοχή εδώ. Δεν είπα ποτέ πως είναι κακό να είσαι φιλότιμος και ευαίσθητος. Απλά επειδή εγώ είμαι και την έχω “πατήσει”, δε θέλω το ίδιο και για εσάς. Βασικά δε θέλω το ίδιο για κανέναν. Θεωρώ πως είναι πολύ όμορφο να είσαι φιλότιμος και ξέρω πως εμείς οι Έλληνες είμαστε.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτός ο λαός πέραν της ιστορίας και των γονιδίων. Πιστεύω όμως πως πρέπει να κάνουμε γερά στομάχια. Η επιτυχία δεν είναι εύκολη και απαιτεί σκληρές αποφάσεις κάποιες φορές. Κάποιες φορές ναι ίσως το φιλότιμο να πρέπει να μείνει στην άκρη.

Πως να έλξεις την επιτυχία

Το σύστημα μου είναι απλό και δουλεύει 100% αν κάποιος το εφαρμόσει.

  1. Συνειδητοποίησε ότι το τώρα καθορίζει το μέλλον σου
  2. Βάλε τα όρια σου
  3. Πράξε σε αντιστοιχία με τους στόχους σου
  4. Κράτα ένα ημερολόγιο για να βλέπεις την πρόοδο

Αυτό ήταν. Ένα σύστημα τεσσάρων σημείων που δουλεύει πραγματικά στη ζωή. Σας το δίνω μέσα από την καρδιά μου και δεν έχετε παρά να το θέσετε σε εφαρμογή. Εγώ το έχω σε εφαρμογή πολλά χρόνια και δουλεύει ρολόι.

Το νούμερο ένα είναι self explentatory. Δεν έχω κάτι να προσθέσω παραπάνω γαι το ένα. Σχετικά με το νούμερο δύο είναι το σημερινό μου άρθρο. Η σημαντικότητα του να λέμε όχι.

Αντίστοιχα πρέπει να ξέρουμε ποια συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή από τους άλλους. Πρέπει να υπάρχουν όρια στο πως συμπεριφέρετε ένας άνθρωπος σε εμάς. Αν είμαστε σωστοί και δε δίνουμε δικαιώματα απλά ο άλλος είναι δώστου θάρρος του χωριάτη να σανέβει και στην πλάτη, εμείς δε φταίμε σε αυτό.

Πρέπει όμως να ξέρουμε ποια είναι τα όρια μας ώστε να τον βάλουμε στη θέση του.

Αν χρησιμοποιείς την λέξη όχι, που είναι η αγαπημένη λέξη των πετυχημένων, και έχεις και τα όρια σου σε εφαρμογή, τότε θα είσαι κοντά στο να έλξεις την επιτυχία.

Τουλάχιστον ένα βήμα πιο κοντά.

Το νούμερο 3 που λέει πράξε σε αντιστοιχία με τους στόχους σου, είναι το επόμενο βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά. Για να το κάνεις σωστά θα πρέπει σε πρώτο επίπεδο να έχεις κάποιους στόχους έτσι;

Ίσως εδώ είναι που κολλάμε

Ξέρω πως κανείς δεν έχει θέσει στόχους σωστά. Δεν πιστεύω πως είναι δύσκολη διαδικασία αλλά για να γίνει σωστά χρειάζεται η γνώση ακόμα και εδώ. Το δύσκολο είναι να πράξουμε σε αντιστοιχία.

Αν κάποιος όμως το καταφέρει και ακολουθεί και τα δύο πρώτα βήματα, να είστε σίγουροι πως θα πετύχει κάποια στιγμή.

Το τέταρτο είναι το ημερολόγιο. Το ημερολόγιο είναι αυτό που μας δείχνει ότι προοδεύουμε. Πολλοί από εμάς παρόλο που είμαστε σε διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης, κάποιες φορές νιώθουμε ότι δεν προχωράμε γρήγορα.

Μια κλευτή ματιά στο ημερολόγιο όμως θα δείξει άλλα. Θα δείξει πως οι στόχοι έχουν επιτευχθεί και στη θέση τους έχουν μπει νέοι.

Επίλογος

Το σύστημα που έδωσα δουλεύει. Σε συνδυασμό με τη χρήση της λέξης όχι κάνει θαύματα! Ελπίζω μόνο κάποιος να το εφαρμοσει. Εάν κάποιος αναγνώστης το εφαρμόσει για 30 ημέρες και δει αποτελέσματα, θέλω να έρθει σε αυτό το άρθρο και να γράψει από κάτω τι ακριβώς έκανε και σε ποιον τομέα της ζωής του είδε αποτελέσματα ώστε να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι ντροπαλοί που δε γράφουν ποτέ σχόλιο.

Αν σας άρεσε το σημερινό μου άρθρο παρακαλώ κάντε το μια κοινοποίηση στους φίλους σας στο Facebook. Αν δεν έχετε γραφτεί στο κανάλι μου στο YouTube μπορείτε εύκολα να το κάνετε εδώ.

Τέλος μπορείτε να γραφτείτε στη λίστα με τα email ώστε να έχετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομίο πρώτοι το καλύτερο μου περιεχόμενο.

Τα λέμε στο επόμενο,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

>