Διανοητική Υγεία - Πως Να Προστατέψουμε Τον Εγκέφαλο Μας (Video) - Λευτέρης Χατζηιερεμίας (Terry Hatziieremias)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Διανοητική Υγεία – Πως Να Προστατέψουμε Τον Εγκέφαλο Μας (Video)

Published last year in Daily Blog , psychology , video - 0 Comments

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω για τη διανοητική υγεία και πως να προστατέψουμε τον εγκέφαλο μας, την κατάθλιψη, τι ρόλο που παίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες στην υγεία. Τα αντισυλληπτικά χάπια και τις παρενέργειες τους και τέλος θα πω τι είναι το ADHD.

Το άρθρο είναι μεγάλο. Είναι πάνω από 2000 λέξεις και δεδομένου ότι τα blog posts που διαβάζεις συνήθως από τα ελληνικά blogs είναι 600 λέξεις αυτό το άρθρο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο στην κατανάλωση του. Εφόσον άρα ειπώθηκε αυτό ξεκινάμε!

Νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι η διανοητική υγεία ή αλλιώς η υγεία του εγκεφάλου μας, είναι ένα από τα πιο σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να απασχολούν έναν νοήμων άνθρωπο.

Θεωρώ ότι εμείς οι άνθρωποι δίνουμε τεράστια έκταση σε ανούσιες καταστάσεις και συμβάντα, και ξεχνάμε τελείως τα σημαντικά.

Για εμένα και την ύπαρξη μου η διανοητική μου υγεία είναι η πιο σημαντική ασχολία που έχω μέσα στην ημέρα μου! Ειλικρινά, κάνω τα πάντα για κρατήσω ακαίρια τη διαύγεια της σκέψης μου. Ελπίζω μετά από αυτά που θα διαβάσετε να είναι πρωτεραιότητα και για εσάς.

Γεια σας φίλοι μου, είμαι ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας και αυτό είναι το blog μου το Terry Daily. Εδώ είναι που εκφράζομαι δημιουργικά 3 με 5 φορές την εβδομάδα σε πραγματικά κρίσιμα ζητήματα όπως το σημερινό της εγκεφαλικής μας υγείας. Ήθελα πολύ καιρό να γράψω ένα τέτοιο άρθρο!

Σε αυτό το άρθρο σήμερα, θέλω να δώσω κάποιες νέες στατιστικές που βρήκα στο διαδίκτυο κάνοντας την εβδομαδιαία μου ερεύνα για τη διανοητική υγεία του ανθρώπου. Επίσης θα μιλήσω λίγο για τον ρόλο των φαρμακοβιομηχανιών και τέλος θα πω ενδεικτικά τι πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος.

Τι είναι η Διανοητική Υγεία

Όπως λέω και στο βίντεο που ετοίμασα, διανοητική υγεία είναι η προσπάθεια μας να κρατήσουμε νηφάλια την υγεία του εγκεφάλου μας. O εγκέφαλος είναι ένα όργανο του σώματος. Το δεδομένο είναι ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχαμε εικόνα του πως είναι εν ζωή.

Μέχρι και πριν από δέκα χρόνια, μέχρι δηλαδή και το 2006, οι επιστήμονες της ιατρικής γνώριζαν αν ένας εγκέφαλος πάσχει από κάποια αρρώστια μετά το πέρας της ζωής του ανθρώπου. Γιατί πολύ απλά τότε είχαν πρόσβαση στον εγκέφαλο του. Έπρεπε πρώτα να φύγει από τη ζωή για να μπορέσουν να τον ανοίξουν. (Να δείτε την ταινία Concussion με τον Will Smith)

Αυτή τη στιγμή, έχουμε άτομα τα οποία έχουν έναν άρρωστο εγκέφαλο και δεν το γνωρίζουν. Δεν το γνωρίζουν γιατί ποτέ δεν έκαναν τις αντίστοιχες εξετάσεις. Εδώ στην Ελλάδα συγκεκριμένα για να εξετάσεις τον εγκέφαλό σου πρέπει σίγουρα πρώτα να πάθεις εγκεφαλικό ή Alzheimer.

Ναι αλλά όταν τo πάθουμε θα είναι αργά. Πολύ αργά. Για την ακρίβεια, παρόλο που οι φαρμακοβιομηχανίες ξοδεύουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως στην εύρεση φαρμάκου κατά του Alzheimer, μέχρι στιγμής αλλά και για τα επόμενα 30 έτη, δεν θα υπάρξουν θετικά νέα.

Άρα πρέπει να δράσουμε ο καθένας ξεχωριστά ως μονάδες. Είναι πολύ επικίνδυνο γιατί είναι κάτι που δε βλέπουμε. Όλοι λίγο πολύ ξέρουν πως κάποιες συνήθειες που έχουν είναι λανθασμένες, αλλά άλλο να ξέρει πως κάτι που κάνεις είναι λάθος και άλλο να ξέρεις πως θα σε χτυπήσει το τρένο κατά μέτωπο!

Τι ρόλο παίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες στην υγεία.

Ωχ ωχ ωχ. Ξέρετε πολύ καλά τι ετοιμάζομαι να πω τώρα έτσι; Θα τους κάψω όλους. By the way επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να προωθηθεί ποτέ από άτομο του συστήματος αυτό το άθρο, ξέρετε ότι πρέπει να βοηθήσετε σε αυτό. Είναι η δική σας δουλειά να το κοινοποιήσετε.

Βοηθήστε με να μαθευτούν αυτά που θα ακούσετε τώρα. Για να αναλύσουμε λοιπόν λίγο την κατάσταση.

Ας ξεκινήσω με κάτι πιο γενικό. Τι ρόλο παίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες γενικότερα στον τομέα της υγείας;

Το 90% του κυκλοφορούν χρήματος, ξοδεύεται γύρω από τον τομέα της υγείας. Και δεν είναι για κακό σκοπό!

Αυτό είναι παγκόσμια στατιστική, δεν είναι δικό μου. Μας το μάθαν και στο πανεπιστήμιο που σπούδασα. Με λίγη έρευνα είμαι σίγουρος πως θα το βρείτε και εσείς. (Εάν βρείτε την πηγή συμπληρώστε στα σχόλια από κάτω!)

Το ότι ξοδεύεται το 90% του κυκλοφορούν χρήματος για θέματα υγείας δε θεωρώ ότι είναι απαραίτητα κακό. Το δεδομένο είναι ένα. Αν τώρα διαβάζεις το άρθρο αυτό είναι γιατί ζεις.

Θα πρέπει άρα να γνωρίζεις ότι ζεις στη χρυσή εποχή της μακροζωίας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και κακά νέα. Το παιχνίδι που παίζουν κάποιες φαρμακοβιομηχανίες και σε συνδυασμό με την επιστήμη της ιατρικής είναι κλειδί στην όλη υπόθεση.

Κατά βάση αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν τη γνώση που έχουν και που αποκτούν ώστε να δημιουργούν έναν ωραίο φαύλο κύκλο, προσπαθόντας να εξαλείψουν το σύμπτωμα και όχι τη ρίζα του κακού.

Μας θέλουν συνεχόμενους πελάτες δηλαδή. Κάθε επιχείρηση που έχει στόχο το κέρδος γνωρίζει πολύ καλά ότι δε θα ήταν επιχείρηση αν δεν είχε σταθερό πελατολόγιο. Δε γίνεται συνεχώς να διαφιμήζεσαι για να βρίσκεις νέους πελάτες, πρέπει να έχεις και σταθερούς!

Οι φαρμακοβιομηχανίες άρα οι οποίες έχουν τα χρήματα, χρηματοδοτούν συγκεκριμένες έρευνες ώστε να βρίσκονται τα φάρμακα που θα γιατρεύουν τα συμπτώματα μιας πάθησης. Για να φύγει τελείως όμως μια πάθηση πρέπει να δούμε την προέλευση. Το τι κάνει λάθος δηλαδή ο άνθρωπος και το προκαλεί αυτό.

Γιατί να το κάνουν αυτό ρωτάς;

Γιατί αν ξόδευαν τα χρήματα τους για να βρουν την προέλευση, μετά θα μέναν χωρίς δουλειά!

Σκέψου το λίγο με τη λογική σου και θα δεις πως έχω δίκιο. Είναι κοινή λογική!

Τώρα κάποιος θα μου πει, ρε Λευτέρη, μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Πιο πάνω είπα τη φράση κατά βάση. Έτσι ξεκίνησα τη θέση μου. Εννοείται πως κάποια φάρμακα είναι καταπληκτικά και όντως έχουν σώσει τις ζωές των ανθρώπων. Επίσης εννοείται πως έχω τεράστια ευγνωμοσύνη για την ύπαρξη των ιατρών.

Τι ρόλο παίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες στην υγεία του εγκεφάλου και πως επηρεάζεται η διανοητική υγεία; Θα το εξετάσουμε παρακάτω! Πριν όμως διαβάστε το περιεχόμενο μου, κάντε μου τη χάρη και κοινοποιείστε το άρθρο! (Αριστερά του site έχει τα κουμπάκια με τα social media)

Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε την κατάσταση.

Τι είναι το ADHD

Εδω γίνεται πανικός! Εδώ τα λεφτά είναι πάρα πολλά! Στην Αμερική τώρα που μιλάμε βγάζουν τα παιδιάκια ότι πάσχουν από ADHD (Αttention deficit hyperactivity disorder). Είναι η πιο κοινή νοητική πάθηση που έχουν οι νέοι της εποχής μας. Έχει γίνει της μόδας το ADHD. 10% των παιδιών πάσχουν.

Τα παιδάκια όμως αυτά, τα δίνουν και φαρμακευτική αγωγή!

Το ADHD είναι ένα σύνδρομο κατά το οποίο ο εγκέφαλος έχει υπερδιέγερση και υπεραιμάτωση. Αυτή η υπεραιμάτωση κάνει τον άνθρωπο υπερκινητικό και με έλλειψη προσοχής. Ακούγεται σοβαρό το να μη μπορείς να εστιάσεις κάπου και είναι. Το ερώτημα όμως είναι άλλο!

Γιατί ένα τόσο μεγάλο νούμερο παιδιών να παίρνει φαρμακευτική αγωγή; Μήπως γύνεται υπερδιάγνωση; Αυτή η φαρμακευτική αγωγή δίνει λύση στο πρόβλημα ή βρήκαν ένα σύμπτωμα, το ονόμασαν ADHD για να ακούγεται σοβαρό και βάλαν τον κόσμο σε ένα continuity business model; (Continuity BM = Είναι το σύστημα που η επιχείρηση πληρώνεται με το μήνα για να παρέχει την υπηρεσία της.)

Τα στοιχεία λένε ότι το ADHD είναι 13 δισσεκατομμυρία δολλάρια βιομηχανία. Αντιστοίχως τα στοιχεία λένε ότι ο διαλογισμός μειώνει τα ποσοστά του ADHD. Γιατί άρα δεν δίνεται για αγωγή ο διαλογισμός και δίνονται τα φάρμακα; Γιατί ο διαλογισμός είναι δωρεάν! Γι’αυτό. (Έχω γράψει άρθρο για τα οφέλη του διαλογισμού.)

Πάμε σε άλλο ενδιαφέρον παράδειγμα νοητικής πάθησης.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι η πιο χρονοβόρος ψυχολογική διαταραχή της ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή. Ταλανίζει πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικάνους. (Τώρα που εκλέχθηκε και ο Donald Trump φαντάζομαι το νούμερο θα αυξηθεί κι΄άλλο) Επίσης έχει αυξηθεί 400% από το 1987!

Κάτι ενδιαφέρον τώρα και θα δείτε που το πάω. Γνωρίζετε τι άλλο έγινε το 1987;

κατάθλιψη

Εκείνη τη χρονιά βγήκε στην αγορά το φάρμακο που λέγεται Prozac. Το Prozac είναι το βασικό φάρμακο που χορηγούν κατά της κατάθλιψης. Υποτίθετε ότι καθώς βγήκε ένα τόσο ευεργετικό φάρμακο θα έπρεπε τα ποσοστά να μειωθούν έτσι;

Αντ’αυτού τα ποσοστά της κατάθλιψης αυξήθηκαν! Μήπως και εδώ έχει γίνει υπερδιάγνωση; Μήπως τελικά οι άνθρωποι δεν έχουν κατάθλιψη και απλά τους λένε ότι έχουν για να τους στεναχωρήσουν περισσότερο και να αποκτήσουν; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τέλος, επιστήμονες βρήκαν ότι η κατάθλιψη σχετίζεται με τη νόσο του Alzheimer! Για την ακρίβεια βρέθηκε ότι στις γυναίκες που είχαν κατάθλιψη διπλασιάστηκαν οι πιθανότητες να εμφανίσουν Alzheimer και στους άντρες τετραπλασιάστηκε!

Ό,τι έχει να κάνει με Alzheimer θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό γιατί δεν έχει ανακαλυφθεί η θεραπεία του και λέγεται ότι δεν θα ανακαλυφθεί ούτε στα επόμενα 30 χρόνια.

Αντισυλληπτικά Χάπια Παρενέργειες

23% των γυναικών σε ηλικίες 20 έως 60 χρησιμοποίησαν αντικαταθληπτικά κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αντίστοιχα το ίδιο ποσοστό πριν χρησιμοποιήσουν τα αντικαταθληπτικά, είχαν πάρει αντισυλληπτικά χάπια!

Αυτό που δε σας λένε εσάς τις γυναίκες είναι ότι αν πάρετε αντισυλληπτικά για να κάνετε περισσότερο σεξ, αυτός είναι ο βασικός λόγος να μη γελιόμαστε, τελικά αυτό που θα συμβεί είναι να μη θέλετε να κάνετε σεξ. Γιατί χρησιμοποιόντας τέτοιου είδους χάπια επηρεάζεται αρνητικά η ορμόνη σεροτονίνη στους εγκεφάλους σας.

Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της χαράς και της διάθεσης.

Ειρωνία ε; Πόσο ειρώνικό είναι το να πάρεις φαρμακευτική αγωγή για να κάνεις κάτι και αυτή η αγωγή να σε κάνει να μη θέλεις καθόλου αυτό το κάτι. Φαντάζομαι ότι οι γυναίκες που το πάθαν αυτό αύξησαν τη δόση των αντισυλληπτικών, ή πήραν με τη μία αντικαταθλιπτικά.

αντισυλληπτικά χάπια παρενέργειες

 

Αυτά κάνει η άγνοια φίλοι μου. Αυτά παθαίνουν οι νοητικά φτωχοί στη ζωή. Να ερευνάτε και να μαθαίνεται συνεχώς. Να μην πέφτετε κορόιδα στις ζωές σας. Συγγνώμη που σας τα λέω έτσι, αλλά πρέπει να μην κοιμάστε όρθιοι.

Στο τέλος της μέρας, τους δίνετε και περισσότερη δύναμη με τα χρήματα σας. Εσείς που πληρώνετε τους βοηθάτε να διαφημίζονται τα μηνύματα τους. Άρα εσείς στέλνετε και άλλα άτομα στον ίδιο φαύλο κύκλο. Μεγάλη ευθύνη έ;

Πως να προστατέψουμε τον εγκέφαλο μας.

Είμαστε σε πόλεμο οκ; Πόλεμο για να κρατήσουμε ακέραιη τη διανοητική μας υγεία. Όλοι θέλουν από κάτι. Να πάρουν κάτι εννοώ και τις περισσότερες φορές αυτά που μας ζητάνε είναι πολύ περισσότερα από αυτό που παίρνουμε σε αντάλλαγμα.

Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τα λεφτά μας και τον εγκέφαλο μας. Εταιρίες τροφίμων να καταναλώνουμε προιόντα τα οποία δεν είμαστε φτιαγμένοι να τρώμε. Φίλοι και γνωστοί μας θέλουν τον χρόνο μας. Ο Mark Zuckerberg θέλει κάτι ακόμα πιο σημαντικό, την προσοχή μας.

Όλοι θέλουν κάτι πολύ σημαντικό από εμάς και το αντάλλαγμα είναι μηδαμινό. Άρα είμαστε πόλεμο. Ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να είναι ενσυνείδητος ώστε να γνωρίζει και να προστατεύει πρώτα απ’όλα τον εγκέφαλο του και τον εαυτό του.

Πρώτα θα κοιτάξετε τον εαυτό σας και μετά τους άλλους. Βασικά δε γίνεται κάποιος να αγαπήσει τον άλλον, αν πρώτα δεν προσέξει, φροντίσει και αγαπήσει τον εαυτό του.

Τι πρέπει να κάνετε.

  1. Να ξεκινήσετε πρώτα από τον εαυτό σας.
  2. Τρεις με τέσσερις φορές άσκηση με αντίσταση ή αερόβιο.
  3. Κόψτε την κατανάλωση κρέατος από θηλαστικά.
  4. Μην καταναλώνετε αλκοόλη και μην καπνίζετε.
  5. Σταματήστε τα παραπάνω φάρμακα.
  6. Να μην παρακολουθείτε τηλεόραση και ραδιόφωνο.
  7. Διαλογιστείτε!
  8. Μη χάνετε το βραδινό σας ύπνο για κανέναν λόγο.

Δε θα αναλύσω τα 8 σημεία μου. Είναι ό,τι πιο προφανές έχω πει μέσα σε αυτό το blog. Ο νοών νοείτω. Απλά κάντε το. Αν φυσικά δε θέλετε να χάσετε το μυαλό σας. Έχω γράψει πολλά άρθρα εδώ στο blog μου για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα. Ψάξτε λίγο παραπάνω το site και βρείτε τους λόγους του γιατί λέω αυτά που λέω!

Λοιπόν, βγήκε λίγο μεγάλο αυτό το άρθρο αλλά χαλάλι. Ήθελα να το κάνω εδώ και πολύ καιρό γιατί κάποια κρίσιμα ζητήματα έπρεπε να διευθετηθούν!

Είμαι ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας θέλω να σου πω ότι πιστεύω σε εσένα! Ποτέ δεν είπα ότι είναι εύκολο. Εδώ όμως, γίνεται λόγος για την προσωπική σου ανάπτυξη και μεταμόρφωση. Ούτε η Ρώμη χτίστηκε σε μια μέρα, αλλά ούτε και κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε από τον καναπέ. Να το θυμάσαι καλά αυτό και να ξέρεις πως αν έχεις κάποιο πρόβλημα με την Αυτοβελτίωση σου μπορείς να μου στείλεις email εδώ.

Αν σου άρεσε το άρθρο μου ξέρεις ότι θέλω πολύ να το κοινοποιήσεις στα social media σου! Με βοηθάει πραγματικά αυτό το πράγμα γιατί μου δίνει την ηθική ικανοποίηση ότι η δουλειά μου όντως επιβραβέυεται.

Τώρα αν έχεις κάτι να προσθέσεις ή κάποια απορία, μπορείς να συμπληρώσεις από κάτω στα σχόλια.

Τέλος αν βρίσκεις το περιχόμενο μου ενδιαφέρον και θεωρείς ότι μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο μπες στη λίστα μου με τα emails.Με τις αλλαγές στους αλγορίθμους των social media πολλές φορές το περιεχόμενο μου δε φτάνει στα σωστά άτομα. Μπαίνοντας στις λίστες μου όμως είναι ο μόνος τρόπος το περιεχόμενο μου να φτάσει σε εσένα.

Τα λέμε στο επόμενο!

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

 

 

>