Δικτυακό Μάρκετινγκ και Παθητικό Εισόδημα (Ένας καλός Μύθος)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Δικτυακό Μάρκετινγκ και Παθητικό Εισόδημα (Ένας καλός Μύθος)

Published last year in Daily Blog , Μarketing - 3 Comments
Παθητικό Εισόδημα και Δικτυακό Μάρκετινγκ

Το δικτυακό μάρκετινγκ (network marketing/multilevel marketing) σε σχέση με το παθητικό εισόδημα ΔΕΝ πάνε ζευγάρι! Είναι ένας καλός μύθος παρόλο που ακόμα και σήμερα πολλοί προσπαθούν να τον φέρουν στην πραγματικότητα.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξω ακριβώς το γιατί, γι’αυτό συνέχισε να διαβάζεις.

Θυμάμαι ήταν καλοκαίρι και έκανα βόλτα με την τότε κοπέλα μου στην παραλία της Θεσσαλονίκης..

Καθώς περπατούσαμε αμέριμνοι έρχεται ένας χαμογελαστός άνθρωπος και με βάζει να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο. Το survey αυτό λοιπόν ρωτούσε κάποια πράγματα για το πως βλέπω το παθητικό εισόδημα γενικότερα..

Στο τέλος ο τύπος έγινε λίγο cocky και μου ζήτησε τον αριθμό του κινητού μου.. ( cocky σημαίνει εριστικός αναιδής τρόπος που ξεπερνάει τα όρια )

Εσένα σου έχουν κάνει ποτέ πρόταση να βγάζεις “παθητικό εισόδημα” προωθώντας στον κύκλο σου κάτι που χρησιμοποιείς και εσύ στην καθημερινότητα σου;

Γεια σας φίλοι μου ονομάζομαι Λευτέρης Χατζηιερεμίας και διαβάζεις το Terry Daily. Κάθε μέρα 5/7 για τη χρονιά που μας έρχεται θα γράφω και από ένα άρθο για θέματα που με ενδιαφέρουν.

Συνεχίζω λοιπόν την ιστορία μου.. Ο τύπος με έπιασε εξαπίνης. Εγώ όντας φιλότιμος άνθρωπος, έκανα το λάθος και έδωσα τον αριθμό μου.. Τότε βλέπετε ήμουν πιτσιρικάς και δεν είχα κάτσει ποτέ να σκεφτώ ποια είναι τα όρια μου και πως πρέπει να συμπεριφέρομαι σε τέτοια άτομα..

Να μην τα πολυλογώ με ζάλισαν με το να μπω ως πωλητής σε προιόντα καθημερινής χρήσεως με προέλευση την Αμερική..

Προωθούσαν στην ουσία την ιδέα του “δικτυακού μάρκετινγκ”..

Τι είναι το Δικτυακό Μάρκετινγκ

Για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα γιατί εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλοί επιτήδειοι που μπερδέυουν τον κόσμο, με σκοπό να τους πάρουν τα χρήματα..

Δεν έχει καμία σχέση το ΔΙκτυακό μάρκετινγκ με το ΔΙΑΔΙκτυακό μάρκετινγκ..

Είναι δύο λέξεις που μοιάζουν αλλά οι έννοιες είναι τελείως διαφορετικές..

Το πρώτο είναι τα γνωστά MLM..

Το MLM σημαίνει multi level marketing, διφορετικά το ξέρουμε ως Networking Marketing από το βιβλίο του Robert Kiyosaki και έχω να πω ότι είναι ένα ενδιαφέρον business model. Σχετικά με την εταιρία που το εφαρμόζει πάντα..

Έχουν κάνει ένα σύστημα πυραμίδας στο οποίο:

Εσύ ως πρώτος έχεις απλά να βρεις δύο αγοραστές του προιόντος που πουλάει η εταιρία σου. Ο ένας θα καλύψει τη δική σου κατανάλωση και ο άλλος θα σου δώσει ένα ποσοστό. Αν τώρα καταφέρεις και τους κάνεις πωλητές θα παίρνεις ένα ακόμα μικρό ποσοστό επειδή εσύ ήσουν αυτός που τους “έγραψε”.

Στην ουσία ο ένας φέρνει δύο, οι δύο τέσσερις κ.ο.κ. Όπως δείχνει η αρχική εικόνα πιο πάνω..

Τα ποσοστά είναι κοντά στο 20% νομίζω. Άρα το 80% το παίρνει η εταιρία που παράγει το προιόν και μάλιστα είναι καθαρά λεφτά γιατί δεν ξόδεψαν μία για πραγματικό marketing και διαφίμιση..

Είμαι αντίθετος για τρεις βασικούς λόγους.

  1. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μοιραστώ κανένα ποσοστό με καμιά εταιρία. 1000 φορές να κάνω τη δική μου προσπάθεια και να αποτύχω..
  2. Γιατί πουλάνε την ιδέα του παθητικού εισοδήματος χωρίς όμως να σου πουν πως έχει πολύ δουλειά..
  3. Τα λεφτά που βγάζω θέλω να τα ξοδεύω στα προιόντα που εμπιστεύομαι εγώ χωρίς κανέναν περιορισμό..

Για να δούμε τώρα κάτι πολύ σημαντικό..

Τι είναι το παθητικό εισόδημα

Παθητικό εισόδημα είναι τα χρήματα που παίρνουμε μηνιαίως χωρίς να καταβάλουμε επιπλέον προσπάθεια.

Το παθητικό εισόδημα δημιουργείται από τις σωστές μας επενδυτικές κινήσεις.. Κάποιες φορές και της οικογενείας μας..

Για παράδειγμα αν κάποιος στην οικογένεια σου έφτιαξε μια οικοδομή και νοικιάζεις το ένα σπίτι. Άρα παίρνεις 300Ε το μήνα χωρίς να κάνεις κάτι, άρα έχεις παθητικό εισόδημα..

Ποιο είναι το μείζον θέμα εδώ..

Κάποιος μάτωσε για να κάνει το δικό σου στοιχείο παθητικού κάποια στιγμή στη ζωή του, έτσι;

Τα στοιχεία παθητικού δε γίνονται χωρίς σκληρή και έξυπνη δουλειά.

Εν ολίγης, δε γίνεται να δημιουργήσεις στοιχείο παθητικού με τέτοιον τρόπο. Το δικτυακό μάρκετινγκ σου δίνει μια καραμέλα να πιπιλάς και στο τέλος σου αφήνει μια πικρή γεύση. Μην αφήνεις να προσβάλουν έτσι τη νοημοσύνη σου.

Στοιχείο παθητικού κάνουν οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές. Γιατί κάθονται ενώ όλοι οι άλλοι δουλεύουν.

Και το θεωρώ τελείως ηθικό και σωστό γιατί αυτοί είναι που ρισκάρουν όλα τους τα χρήματα και όλα τους τα όνειρα..

Ξέρεις πόσα άτομα ξέρω που είναι κατά της επιχειρηματικότητας αλλά δουλεύουν υπάλληλοι;

Αυτό συμβαίνει γιατί ξέρουν πως είναι δύσκολο και έχει τεράστιο κίνδυνο. Αλλά να κατηγορούν και ζητούν συνεχώς χωρίς να προσδόσουν την αντίστοιχη αξία ξέρουν ε; Χόμπυ το έχουν αυτό. Εθνικό επάγγελμα είναι πλέον βασικά.

Μην τρώτε πρόλογο. Αν δεν έχετε τα κότσια να δουλέψετε σκληρά και με πάθος μην περιμένετε ποτέ να κάνετε στοιχείο παθητικού. Εκτός αν το κληρονομήσετε!

Να είστε σίγουροι όμως πως αν υπάρχει έστω και ένας που έκανε στοιχείο παθητικού από αυτή τη δουλειά, είναι γιατί δούλεψε πολύ σκληρά. Στο δικτυακό μάρκετινγκ πρέπει να δουλέψεις σκληρά και οι πιθανότητες να πετύχεις παθητικό εισόδημα πάλι είναι χαμηλές.

Δε λέω πως είναι απίθανο, λέω όμως πως φτιάχνετε τα όνειρα άλλου ο οποίος πάτησε πάνω στον πόνο σας και βέβαια στην άγνοια σας, άντε και λίγο στην τεμπελιά σας, να λέμε και την αλήθεια..

Από την άλλη μεριά..

Το διαδικτυακό μάρκετινγκ είναι πολύ πιο απλό. Πουλάς τα προιόντα σου απλώς η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον κυβερνοχώρο. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Το καλό είναι πως μπορεί να το κάνει ο καθένας και το καλύτερο είναι πως όλα τα κέρδη τα κρατάει η επιχείρηση..

Αλλά να ξέρετε, αυτό θέλει πολύ περισσότερη δουλειά και πολύ γερό στομάχι μέχρι να καταλάβει κάποιος ακριβώς το παιχνίδι..

Επίλογος

Ό,τι και να κάνετε, να έχετε πάθος, θέληση, επιμονή και υπομονή και όταν καταλαβαίνετε πως είναι MLM – δικτυακό μάρκετινκ – πυραμιδικό στυλ καλύτερα να αποστασιοποιείστε.

Αυτό ήταν το σημερινό μου άρθρο και ελπίζω πραγματικά να σου άρεσε και να σε βοήθησε.. Αν έχεις κάποιον ο οποίος ασχολείται με το θέμα κάνε μου τη χάρη και στείλτο του. Είμαι περίεργος να δω τι είδους δηλητήριο θα ρίξει!

Αν έχεις κάποια απορία κάνε μου το σχόλιο σου από κάτω, είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να πάρεις άμεση απάντηση..

Τώρα, αν θέλεις κάτι πιο προσωπικό στείλε μου email εδώ.

Μη διαστάσεις να βάλεις το email σου στη φόρμα από κάτω. Κάθε μέρα στις 7 το πρωί στέλνω το άρθρο που έγραψα την προηγούμενη το βράδυ και το καλύτερο..

Δε χρειάζεται να μπαίνεις στο site μου για να το διαβάζεις γιατί τα λέω όλα εκεί!

Λοιπόν, θα τα πούμε στο αυριανό,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

  • Διάβασα όλα τα σχόλια με προσοχή. Θέλω να σας αναγγείλω πως από τις 20 Μαρτίου του 2018 και μετά υπάρχει μια νέα εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς επιχειρηματικότητας. Είναι δηλαδή η πρώτη εταιρεία που ΔΕΝ ασχολείται με μια ή δυο κατηγορίες προϊόντων ή υπηρεσιών. Η πρώτη πολυκαναλική εταιρεία network marketing στην Ελλάδα είναι γεγονός! Κατηγορίες: Wellness, Healthy Living, House Cleaning, Dietary Supplements, Clean Energy, Cryptocurrency, and ecommerce. Όλα αυτά σε μία και μοναδική εταιρεία που έχει επενδύσει πάνω από 20 εκατομμύρια για όλα αυτά…Ενημερωθείτε πρώτοι πατώντας στο profile μου

    • Προσωπικά μου είναι αδιάφορο το δικτυακό μάρκετινγκ. Τώρα σίγουρα κάποιους τους ενδιαφέρει. Στο συγκεκριμένο blog είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη. Δε λέω είναι σωστή, λάθος φυσικά αυτό είναι διαφορετικό για τον καθέναν.

      • Σίγουρα κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρει. Εχεις δίκιο φίλε Terry και σε ευχαριστώ για την δημοσίευση του σχολίου μου! Καλή συνέχεια στο ωραίο blog σου!

  • >