Η χαμένη τέχνη του να τα παρατάς - Πότε πρέπει να τα παρατάς στη ζωή - Λευτέρης Χατζηιερεμίας (Terry Hatziieremias)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Η χαμένη τέχνη του να τα παρατάς – Πότε πρέπει να τα παρατάς στη ζωή

Published last year in ΕΠΙΤΥΧΙΑ , ΖΩΗ - 0 Comments

Σου έχει τύχει να θέλεις να παρατήσεις το σχολείο, ή το πανεπιστήμιο, ή απλά μια σχέση;! Σου έχει τύχει να δουλεύεις σκληρά και να παίρνεις πολλά λεφτά ώστε να θεωρείσαι άνετος; Σήμερα θα μιλήσουμε για το πότε πρέπει να τα παρατάμε στη ζωή και για το πως λειτουργεί η ζώνη άνεσης μας!

Κάποτε, έπιασα τη δουλειά που ήθελα και η ζωή ήταν φαινομενικά τέλεια έτσι; Μόνο που στη δική μου περίπτωση δεν ήταν έτσι. Μετά από καιρό, μισούσα το να δουλεύω τόσο σκληρά χωρίς λόγο!

Είχα άγχος. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ σωστά και δούλευα 10-12 ώρες τη μέρα. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος τη νύχτα! Με δυσκολία σηκωνόμουν στις 4 το μεσημέρι από την κούραση και το χειρότερο; Πίεζα τον εαυτό μου να μην τα παρατήσει για να μην μου πουν τίποτα τα άτομα στην οικογένεια μου.

Το τι δουλειά κάνεις σε καθορίζει και μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα. Είναι τρομερά σημαντικός τομέας ο τομέας της καριέρας! Αν σκεφτείς καλά, ο άνθρωπος έχει 24 ώρες μέσα στην μέρα από τις οποίες οι 8 φεύγουν στον ύπνο.

Από τις 16 ώρες οι 8-12 φεύγουν στην δουλειά μας μαζί με τα πήγαινε-έλα. Δεν είναι άρα σημαντικό το να κάνουμε τη δουλειά που μας αρέσει; Αν δεν είναι αυτή η επιλογή καθοριστική τότε τι είναι;

Έφτασα στο 0

Έφτασα στο 0 την μέρα που έχασα την υγεία μου και έπεσα στα πατώματα από υπερκόπωση. Και να σου πω κάτι; Κοιτώντας πίσω είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβει αυτό! Γιατί με το που έγινε αυτό είχα το έναυσμα του να σηκωθώ να φύγω όποια στιγμή το ήθελα χωρίς να με ενδιαφέρει τι θα μου πουν.

Κάποια στιγμή παρόλο που βγάζεις καλά λεφτά, παρόλο που φαίνεται να κάνεις ζωάρα, σταματάς να νοιάζεσαι για όλα αυτά και κοιτάς το νούμερο ένα πιο σημαντικό πράγμα. Την υγεία σου.

Προσωπικά δεν ήθελα να ήμουν άνθρωπος που τα παρατάει στη ζωή. Θεωρούσα και θεωρώ ακόμη πως αυτοί που τα παρατούν είναι αιώνιως χαμένοι και αποτυχημένοι. Ακόμα το πιστεύω αυτό όμως με διαφορετική προοπτική αυτή την φορά.

“Αποτυχημένος για μένα είναι αυτός που σταματάει να πιστεύει στα όνειρα του.” – Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Ο Τζακ Μα δημιουργός του alibaba.com έχει πει, ποτέ μην σταματάς να πιστεύεις στο όνειρο γιατί μια μέρα μπορεί να βγει αληθινό! Γι’αυτόν βγήκε! Γιατί πίστευε βαθιά μέσα του ότι θα το καταφέρει.

Δεν μ’αρέσουν οι λιπόψυχοι άνθρωποι και η ερώτηση εδώ είναι η εξής.

Πως θεωρείται κάποιος που παρατάει κάτι το οποίο δεν του δίνει όφελος;

Βάση του ορισμού μου περί αποτυχίας, αυτός ο άνθρωπος θεωρείται αποτυχημένος ή πετυχημένος; Η απάντηση είναι φυσικά και πετυχημένος. Ακόμη θεωρείται έξυπνος, θαρραλαίος και μη εγωιστής.

Στην δική μου περίπτωση ο μόνος λόγος που με κρατούσε στη δουλειά εκείνη ήταν ο εγωισμός. Όταν ο εγωισμός μπαίνει στο παιχνίδι να ξέρεις ότι θα συμβεί το λάθος. Είχα εγωισμό στο ότι δεν ήθελα να παρατήσω το οτιδήποτε και εγωισμό στο ότι θα χτυπηθεί ο εγωισμός μου με αυτά που θα μου λέγαν οι άλλοι. Ο ορισμός της αποτυχίας δηλαδή!

Ήμουν ο ορισμός της αποτυχίας!

Θέλει πολύ θάρρος να παραιτηθείς από μια δουλειά που φαίνεται να σου παρέχει πολλά οφέλη επειδή απλά και μόνο δεν συνάδει με το όνειρο σου ή επειδή σταματά η εξέλιξη σου.

Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να είσαι σε θέση να δεχτείς την σκληρή κριτική των ανθρώπων. Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις.

Πότε πρέπει να τα παρατάς

Θα σου πω πότε πρέπει να τα παρατάς στη ζωή ελπίζοντας να τα παρατήσεις κάποια στιγμή. (Εκτός αν έχεις οικογένεια και παιδιά! Οι ιδέες στο σημερινό άρθρο δεν είναι για σένα!)

1.Όταν η ζώνη άνεσης σου έχει μεγαλώσει δραματικά – Πως λειτουργεί η ζώνη άνεσης

Αυτό που σου λέω τώρα δεν θα το ακούσεις ποτέ και από κανέναν και ελπίζω να το εκτιμήσεις με το να το χρησιμοποιήσεις.

Λοιπόν, εάν βρίσκεσαι σε μια δουλειά για παράδειγμα και κάποιος σου ζητάει να καθαρίσεις όλο το μαγαζί επειδή πρέπει να καθαριστεί και παρόλο που εκνευρίζεσαι το κάνεις γιατί κατανοείς ότι πρέπει να το κάνεις ώστε το μαγαζί να προχωρήσει, τότε έχεις μεγάλη ζώνη άνεσης.

Εάν έρθει ένα άτομο από την οικογένεια σου μεγαλύτερο από εσένα και σε βάλει μια αγκαρία και την κάνεις άμεσα ώστε να τελειώνεις. Τότε έχεις μεγάλη ζώνη άνεσης.

Αν όμως στην ίδια περίπτωση της αγκαρίας, ξεκινήσεις να παραπονιέσαι και να κλαίγεσαι. Ή το κάνεις μετά από 3 ώρες και το συζητάς για 3 μέρες. Τότε έχεις μικρή ζώνη άνεσης.

Ο κανόνας εδώ είναι.

Αν βρίσκεσαι σε μια δουλειά και έχεις μικρή ζώνη άνεσης τότε συνέχισε να υπάρχεις μέσα σε αυτή τη δουλειά μέχρι να μεγαλώσει η ζώνη άνεσης σου!

Εάν όμως έχει μεγαλώσει η ζώνη άνεσης σου και λόγο αυτής της δουλειάς και λόγο άλλων συνθηκών της ζωής και βλέπεις να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια. Τότε σήκω και φύγε τώρα!

2.Όταν κλονίζεται η υγεία σου

Δεν θα επέλεγα ποτέ να κάνω δουλειά η οποία είναι στην κατηγορία βαρέα και ανθυγιεινά. Τόσο απλό! Δε πα να μου δίναν και όλα τα λεφτά του κόσμου. Από τη στιγμή που ενδέχεται να κλονιστεί η σωματική μου υγεία δεν πάω! Έχει άλλα άτομα πιο ικανά που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά και έχει και άλλες δουλειές που ταιριάζουν στα δικά μου δεδομένα.

Αν βρίσκεσαι σε μια δουλειά και βλέπεις είτε τη σωματική σου, είτε την ψυχική σου υγεία να χαλάει σήκω και φύγε!

Είναι παραμύθι το ότι δεν έχει δουλειές! Και να μην έχει δημιούργησε εσύ. Αν το θες τόσο πολύ και πιστεύεις πολύ στο όνειρο σου και στον εαυτό σου, τότε θα γίνει πραγματικότητα. Όμως σε παρακαλώ, ποτέ μην ρισκάρεις την υγεία σου για κανέναν λόγο!

3.Όταν σταματά η εξέλιξη σου

Αυτό και αν είναι σημαντικό! Όταν δεν υπάρχει άλλο η προοπτική της εξέλιξης μέσα σε μια δουλειά τότε πρέπει να φύγεις τρέχοντας. Αν βρίσκεσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον μετά από καιρό έρχεται η περίοδος που έχεις τελειοποιήσει το πόστο σου και αυτό είναι φυσιολογικό!

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και είσαι για καιρό σε αυτήν την κατάσταση τελειοποίησης, τότε πρέπει να ζητήσεις για μεγαλύτερες ευθύνες και προκλήσεις από την δουλειά σου. Εν ολίγης πρέπει να ζητήσεις προαγωγή! Αυτό δεν το κάνουν πολλοί γι’αυτό και μένουν μια ζωή στα ίδια!

Αν ο διευθυντής σου είναι έξυπνος και αν εσύ αξίζεις, θα σου δώσει προαγωγή γιατί σε θέλει εκεί μέσα! Είναι πολύ δύσκολο να βρεις καλό προσωπικό και αυτό το γνωρίζουν όλοι καλά, οπότε αν είσαι όντως καλός θα εξελιχθείς!

Τώρα όμως, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις μυστήριες! Αν είσαι καλός και το αναγνωρίζουν και οι άλλοι γύρω σου, και δεν το αναγνωρίζουν για τον χ,ψ λόγο οι από πάνω σου, τότε είναι που σηκώνεσαι και την κάνεις!

“Οι άλφα παίχτες θα διαπρέψουν και θα λάμψουν όπου και αν τους βάλεις!” – Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Το θέμα είναι κατά πόσο είσαι άλφα παίχτης έτσι; Όταν βγάλεις τον εγωισμό από πάνω σου και ρωτήσεις για Feedback τότε θα το συνειδητοποιήσεις καλύτερα αυτό.

Στο λέω έτσι γιατί σε καμία περίπτωση δε θέλω να κάνεις το παραπάνω και να αποδειχθεί πως δεν είσαι και πολύ άλφα παίχτης τελικά και να σου καταστραφεί η ζωή με το να παραιτηθείς, έτσι; Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό. Χωρίς όμως να σημαίνει τα παραπάνω είναι λανθασμένα αντίστοιχα! Έχει να κάνει με το ποιος τα διαβάζει το άθρο.

Επίλογος – Πότε πρέπει να τα παρατάς άρα;

Είμαι υπέρ στο να παρατήσεις μια δουλειά ή μια σχέση ή το οτιδήποτε! Αρκεί αυτό να γίνει με στην προοπτική της προσωπικής εξέλιξης ή με στην προοπτική του να φτάσεις πιο κοντά στα όνειρα σου!

Επίσης κάτι άλλο σημαντικό, αν έχεις οικογένεια και παιδιά τότε αυτό το άρθρο δεν είναι για σένα. Το είπα και στην αρχή! Για εσάς που έχετε μπει βαθιά στα προβλήματα της ζωής η στρατηγική είναι εντελώς διαφορετική και το άρθρο αυτό δεν θα σας εξυπηρετήσει!

Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μου γιατί κάνουμε πράγματα που δε θέλουμε!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας δημιουργός του www.morning.gr

Κάνε το σχόλιο σου από κάτω αν θες να προσθέσεις κάτι! Επίσης κάνε Like στην σελίδα στο Facebook και μπες και στο Group να χτίσουμε μια ωραία κοινότητα!

>