Τι Πρέπει να Δεις Για να Καταλάβεις αν ένα Μεταπτυχιακό Είναι Καλό

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Τι Πρέπει να Δεις Για να Καταλάβεις αν ένα Μεταπτυχιακό Είναι Καλό

Published 8 months ago in ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ - 0 Comments

Αυτήν την περίοδο γίνεται ένα αλαλούμ με τα μεταπτυχιακά και οι απόφοιτοι αλλά και οι οικογένειες τους βρίσκονται λίγο σε μια κατάσταση σύγχησης. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω απλά για κάποιες ιδέες που έχω σχετικά με το μεταπτυχιακό με σκοπό να σας δώσω διαύγεια σκέψης αν είναι αυτό εφικτό.

Αυτό το άρθρο είναι και για τα παιδιά που ενδιαφέρονται να κάνουν μεταπτυχιακό, αλλά και για τους γονείς που μάλλον αυτοί θα το χρηματοδοτήσουν!

Γιατί να κάνεις μεταπτυχιακό

Το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να κοιτούν τα μαθήματα, τη δυσκολία τους και γενικά να ασχολούνται πολύ με curriculum. Αυτό όμως είναι το τελευταίο που πρέπει να κοιτάξει κάποιος που θέλει να κάνει μεταπτυχιακό.

Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η σκέψη του ατόμου που θα κάνει μεταπτυχιακό στο γιατί να το κάνει. Σκέψου το. Γιατί να κάνεις αυτό το μεταπτυχιακό; Αν το μεταπτυχιακό είναι δύο χρόνια, αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψεις δύο ολόκληρα χρόνια από τη ζωή σου. Το αντάλλαγμα θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο αν είναι να δώσεις έτσι δύο χρόνια.

Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου λογική. Σε δύο χρόνια μπορείς να γράψεις βιβλίο και να γίνεις διάσημος σε όλη την Ελλάδα. Σε δύο χρόνια μπορείς να δημιουργήσεις μια επιχείρηση και να ξεκινήσεις να βγάζεις αρκετά χρήματα. Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις σε δύο χρόνια.

“Μην ξοδεύεις έτσι το χρόνο σου, εκτός και αν το αντάλλαγμα αξίζει πραγματικά.”

Όμως για να μπορείς να το γνωρίζεις αυτό, θα πρέπει να ξέρεις πρώτα τι θα πάρεις πίσω για τα πολύτιμα 2 σου χρόνια αλλά και πιο σημαντικά το γιατί να ασχοληθείς σε πρώτο επίπεδο.

Τι θα πρέπει δεις για να καταλάβεις αν ένα μεταπτυχιακό είναι καλό

Όπως είπαμε και πιο πάνω το λάθος είναι ότι οι άνθρωποι κοιτούν τα μαθήματα. Αν φαίνονται ενδιαφέρον, τότε αποφασίζουν να κάνουν το μεταπτυχιακό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος. Είναι σαν να βλέπεις το δέντρο και να χάνεις το δάσος.

Το μεταπτυχιακό απαρτίζεται από ένα οργανωμένο πρόγραμμα. Αυτό ονομάζεται curriculum. Μέσα σε ένα μεταπτυχιακό δεν είναι μόνο τα μαθήματα. Είναι οι καθηγητές που το διδάσκουν. Κάποιοι καθηγητές είναι πολύ έξυπνοι με παρουσία σε τηλεοράσεις και γενικότερα σε media, μη δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Οι καθηγητές που διδάσκουν είναι σημαντικός παράγοντας!

Έπειτα είναι οι συναντήσεις που είναι προγραμματισμένες από τους καθηγητές με τις επιχειρήσεις που πιθανώς να χρειάζονται τα άτομα από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Αυτά όλα μπορείτε να τα εξετάσετε και πρέπει να το κάνετε.

Όμως υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό που λίγοι καταλαβαίνουν σαν έννοια..

Είναι το Networking!

Networking σημαίνει δικτύωση και ο σκοπός του καλού μεταπτυχιακού δεν είναι ούτε να σου δώσει κάποια ειδική γνώση, αλλά ούτε να σου βρει δουλειά. Ο σκοπός του καλού μεταπτυχιακού είναι να σε δικτυώσει μετα σωστά άτομα, ώστε εσύ μετά εσύ να τα πας καλά στη συνέντευξη και να πιάσεις μια καλή θέση. Το networking μέσα στα μεταπτυχιακά γίνετε σε τρία επίπεδα!

Επίπεδο #1 – Καθηγητές

Αν κάποιος θέλει να προχωρήσει σε διδακτορικό και θα πρέπει να θέλει γιατί αυτό είναι που θα προχωρήσει δραματικά την καριέρα του, τότε θα πρέπει να δει τους καθηγητές. Οι καθηγητές θα γίνουν οι μελλοντικοί συνεργάτες του. Αν δεν τους ξέρεις είναι σαν να παίρνεις γουρούνι στο σακί, να το πω έτσι λαϊκά.

Βρες τα ονόματα που θα διδάξουν το μεταπτυχιακό και δες τι βιβλία έχουν γράψει. Ψάξε στη Google τα ονόματα τους. Θα βρεις πολλές πληροφορίες με αυτόν τον τρόπο.

Επίπεδο #2 – Μαθητές

Δεν είναι μόνο οι καθηγητές, είναι και οι μαθητές. Αν το μεταπτυχιακό είναι κάποιο Master in Business Administration το οποίο έχει αρκετά δίδακτρα. Τότε να είσαι σίγουρος ότι εκεί θα υπάρχουν γιοι επιχειρηματιών, επιχειρηματίες μπορεί και εκατομμυριούχοι που θα παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων.

Αυτό αμέσως σε δικτυώνει σωστά μετα σωστά άτομα. Η επιτυχία θα είναι μεγάλη για έναν τέτοιο ανθρωπο. Απλά πρώτα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα πληρώσει πάνω από 35.000Ε για να έχιε πρόσβαση σε μια τέτοια εμπειρία. Και δεν είναι κακό φυσικά αυτό. Έτσι πρέπει να είναι.

Επίπεδο #3 – Επιχειρήσεις που Ενδιαφέρονται

Το επίπεδο νούμερο τρία είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενες για τους μαθητές, επιχειρήσεις. Στο εξωτερικό συνεχώς γίνονται συνέδρια και σεμινάρια. Αν το μεταπτυχιακό είναι καλό, σου δίνει πρόσβαση σε τέτοια συνέδρια. Μέσα από τα συνέδρια και σεμινάρια μπορείς να δικτυωθείς σωστά. Για να το κάνεις φυσικά αυτό θα πρέπει να είσαι εξωστρεφής και να έχεις την ικανότητα να τοποθετηθείς σωστά.

Related Article: Πως οφελεί το διάβασμα την ποιότητα της ζωής μας

Επίλογος

Αυτά είχα να πω για το μεταπτυχιακό. Ελπίζω να βοήθησα κάποιον με αυτό το άρθρο! Εάν σου άρεσε ή αν έχεις κάτι να προσθέσεις παρακαλώ κάνε μου το σχόλιο σου από κάτω, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα και τέλος αν γνωρίζεις ότι κάποιος πρέπει να ακούσει αυτές τις ιδέες, παρακαλώ πέρασε του αυτό το άρθρο!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

>