Τo Μυστικό της Νεότητας - Πως να Μένεις για Πάντα Νέος - Λευτέρης Χατζηιερεμίας (Terry Hatziieremias)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Τo Μυστικό της Νεότητας – Πως να Μένεις για Πάντα Νέος

Τα Μυστικό της Νεότητας - Πως να Μένεις για Πάντα Νέος

Ποιο είναι το πραγματικό μυστικό της νεότητας και πως μπορούμε να μείνουμε για όσο γίνεται περισσότερο νέοι; Πολλοί θα σου πουν να αγοράσεις υαλουρονικό οξύ ή να κάνεις μπότοξ. Όχι όμως εγώ και θα σου πω αυτό, μπορείς να μείνεις για πάντα νέος ναι και έχει να κάνει με τη ψυχολογία σου και φυσικά και με τη φυσιολογία σου. Το πως; Θα το ανακλύψουμε στη σημερινή μας συζήτηση.

Θα ξεκινήσω λοιπόν με μια ιστορία..

Ποιο είναι το πραγματικό μυστικό της νεότητας;

Σήμερα λοιπόν προχωρούσα στο δρόμο για το γυμναστήριο και ακούω μια φωνή από μια κυρία.

Παιδί μου πας σχολείο; Λέω παρακαλώ; Λέει πας στο σχολείο σου; Της λέω όχι δεν πάω στο σχολείο αλλά πάω προς το σχολείο!

Α! Μήπως μπορείς να μου κουβαλήσεις αυτά τα ψώνια γιατί γύρισα από το γιατρό και μου είπε να μη σηκώνω βάρη, είπε.. (Χαχα)

Λέω ευχαρίστως κανένα πρόβλημα, εφόσον φανήκατε αρκετά γενναία ώστε να κάνετε την ερώτηση.. (Γενικά όμως πάντα μ’αρέσει να βοηθάω ανθρώπους ειδικά άτομα που έχουν κάποια ανάγκη!)

Καθώς φτάναμε στο σπίτι της, της λέω. Θέλετε να μάθετε πιο είναι το νούμερο ένα μυστικό της νεότητας;! Ξαφνιάστηκε και μου είπε ότι θα ήθελε να το μάθει πολύ πριν από 40 χρόνια!

Η κυριούλα ήξερε…

Αυτή η κουβεντούλα που είχα ήταν η αφορμή για το σημερινό μου blog post, ποιο είναι τα μυστικό της νεότητας και πως να μένεις για πάντα νέος!

Αν θέλεις και εσύ να είσαι για πάντα νέος συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο γιατί θα σου δώσω δύο ή τρία καλά tips για το πως να το πετύχεις στα πλαίσια που γίνεται!

Καλώς ορίσατε φίλοι μου στο σημερινό μου blog post. Έχουμε Δευτέρα μπήκε ο νέος μήνας (καλό σας μήνα!) και διαβάζετε το blog του Λευτέρη Χατζηιερεμία www.terry.gr. Για όσους δε γνωρίζουν αποφάσισα να ασχοληθώ με την Ελλάδα για φέτος και να γράφω στα ελληνικά ένα blog post τη μέρα 5/7 εδώ σε αυτό το Site αλλά και στο www.personaldevelopment.gr

Όπως καταλάβατε ασχολούμαι με την Προσωπική μας Εξέλιξη αλλά γράφω και για θέματα επιχειρηματικότητας και μάρκετινγκ εδώ.

Σήμερα θα μιλήσω για τη νεότητα γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλές διάνοιες εκεί έξω που ζορίζονται λίγο με αυτό το θέμα και πραγματικά δε θα έπρεπε.

Το πρώτο μου Tip είναι απλό και έχει να κάνει με μια ιδέα που έχω εδώ και καιρό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Νεότητα δεν είναι παρά μια βιολογική διαδικασία..

“Οτιδήποτε έχει να κάνει με βιολογικές διαδικασίες δε θα πρέπει να μπερδεύεται με το τι σκεφτόμαστε.”  – Terry Hatziieremias

Η νεότητα όπως και το γήρας κατ’επέκταση είναι βιολογικές διαδικασίες της ζωής άρα δε θα πρέπει να μπλέκουν με το τι σκεφτόμαστε. Είναι κάτι που θα έρθει και αντίστοιχα θα φύγει όπως και να ‘χει, άρα εφόσον θα πραγματοποιηθεί όπως και να ‘χει πρέπει να το αποδεχτούμε και να μην του δίνουμε μεγάλες διαστάσεις.

Πως οι άνθρωποι του δίνουν μεγάλες διαστάσεις;

Πολύ απλά με το να το σκέφτονται. Το σκέφτονται, επικεντρώνονται σε αυτό και μετά παίρνει κάτι μεγάλη διάσταση και μάλιστα εφόσον αυτό το κάτι θα γίνει, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι όντως έγινε τότε θα στεναχωρηθούμε περισσότερο!..

Τέτοια κόλπα μας παίζει ο συνειδητός μας νους αλλά δε θα αφήσω να πέσουμε σε τέτοιες παγίδες.

Συνεπώς το νούμερο ένα μυστικό νεότητας είναι η νοοτροπία μας.

Είναι δηλαδή το πως κάποιος προσεγγίζει σε πρώτο επίπεδο το θέμα. Αν δηλαδή είσαι 50 χρονών και μου λες ότι νιώθεις να γερνάς τότε είναι σίγουρο ότι κάνεις κάποιο λάθος.

Θα πρέπει να σου θυμίσω ότι το προσδόκιμο ζωής συνεχώς ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια γιατί η τεχνολογία και η ιατρική όπως και όλα τα άλλα αυτή τη στιγμή εξελίσσονται ραγδαία! Αν είσαι άρα 50 ετών είσαι ακόμα στα μισά! Γιατί να νιώθεις μεγάλος; Δεν είσαι! Μην κάνεις το λάθος του να πιστέψεις ότι γίνεσαι μεγάλος γιατί τότε να είσαι σίγουρος ότι θα γίνεις. Έχω κάνει ένα άρθρο για το τι είναι ο χρόνος, μπορείς να το διαβάσεις μετά εδώ.

Αν είσαι όμως 80 χρονών και το σκέφτεσαι τότε ναι. Θεωρώ πως είναι φυσιολογικό επειδή τότε είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτρέψεις στον εαυτό σου να νομίζει ότι υπάρχει ακόμα χρόνος.

Εφόσον λοιπόν συμφωνούμε ότι:

“Η πραγματική αντιγήρανση είναι νοοτροπία μας.¨ – Terry Hatziieremias

Και η νοοτροπία μας πρέπει να αλλάξει σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα της νεότητας πάμε να μιλήσουμε για το πρέπει να κάνουμε στην πράξη ώστε να νιώσουμε πραγματικά νεότεροι.

Μυστικό Νεότητας #1: Αφιερώστε την προσοχή σας στην πρόληψη.

Είναι το Α και το Ω τελεία. Πρέπει μέσα στο πρόγραμμα της ζωής σας να υπάρχουν ενέργειες που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη. Αν αυτή τη στιγμή δεν κάνετε κάποιου είδους άσκηση για παράδειγμα να είστε σίγουροι ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για χρόνια κάποια στιγμή το σώμα θα παίρνει την αντίστοιχη μορφή.

Είναι υπερβολικά κοινή λογική αυτό που παραθέτω. Παρόλα αυτά η κοινή λογική πολλές φορές δεν είναι και κοινή πρακτική!

Τι θα κάνεις εσύ που διαβάζεις το blog μου; Επειδή θα με προσβάλεις αλήθεια αν διαβάσεις κάτι από εδώ συνειδητοποιήσεις ότι είναι λογικό και σωστό και μετά δεν το κάνεις, θέλω πολύ απλά να αποφασίσεις τώρα συνειδητά ότι ναι θα κάνω 3-4 φορές τη βδομάδα περπάτημα αν όχι τρέξιμο.

Θα σου προτείνω το πρωινό τρέξιμο αλλά αν δε γίνεται για χ,ψ λόγους τότε κάνε περπάτημα. Προσοχή όμως πρέπει να γίνει το πρωί. (Αν θές να μάθεις το γιατί πες μου στα σχόλια από κάτω για να κάνω νέο άρθρο τις επόμενες μέρες.)

Για να είσαι όμως σε θέση να πραγματοποιήσεις κάτι που δεν έχεις κάνει ως τώρα πρέπει να θέσεις τις σωστές προυποθέσεις.

Μυστικό Νεότητας #2: Θέστε τις σωστές προυποθέσεις.

Προυποθέσεις θεωρείται για παράδειγμα ο εξοπλισμός. Στο τρέξιμο ο εξοπλισμός είναι σίγουρα τα αθλητικά παπούτσια μας, η πετσέτα μας και μια μπλούζα για να αλλάξουμε. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι το κινητό του, ώστε να ακούει τη μουσικούλα του ή αν είναι προχωρημένο στάδιο προσωπικής εξέλιξης κάποιο audiobook!

Audiobooks είναι τα γνωστά μας βιβλία αλλά με αφήγηση ώστε να μη χρειάζεται να τα διαβάζουμε. Είναι ο αγαπημένος μου τρόπος να “διαβάζω” ένα βιβλίο. Δεν έχει έρθει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα άρα είναι μόνο για όσους γνωρίζουν Αγγλικά.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το να πάρουμε τηλέφωνο να το ανακοινώσουμε στο φίλο μας. Μπορεί και αυτός να ενδιαφέρεται και έτσι και εμείς θα έχουμε παρέα. Αν αυτό το παράδειγμα έχει εφαρμογή πάνω σας τότε πρέπει να ξέρετε πριν πάρετε το τηλέφωνο ότι ανεξαρτήτως της απάντησης εσείς θα το κάνετε!

Τέλος ένα άλλο κρίσιμο παράδειγμα είναι ο ύπνος. Πρέπει από το βράδυ να ετοιμάσετε τα πράγματα σας ώστε το πρωί να είναι όλα εύκολα και βολικά. Να μην υπάρχει καμία δικαιολογία! (Ελπίζω πραγματικά να βοηθάνε αυτά που σας λέω και ελπίζω να τα εφαρμόσετε!..)

Μυστικό Νεότητας #3: Προσέξτε τη διατροφή σας.

Σταματήστε να τρώτε τροφές που αντί να σας δίνουν ενέργεια την καταναλώνουν. Η πέψη του ανθρώπου θέλει τεράστια ποσά ενέργειας! Αυτό είναι τελείως ειρωνικό. Γιατί να δίνουμε ενέργεια για κάτι που υποτίθεται ότι πραγματοποιείται ώστε να μας δώσει ενέργεια;

Πολύ απλά γιατί το στομάχι δε φτιάχτηκε για να διασπά burgers και πάστες. Είναι νόστιμα; Ναι είναι.. Πρέπει να τα τρώμε; Δε ξέρω ο καθένας πράτει σε αντιστοιχία με το επίπεδο της συνειδητότητας του.

Θες να σου πω το δικό μου μυστικό νεότητας; Δεν τρώω ούτε κρέας ούτε γλυκά και είμαι απολύτως καλά!

Η διατροφή είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι τρώνε γλυκά και γενικότερα φαγητό από έξω επειδή πεινάνε. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν πεινούσαν υπάρχει καλή πιθανότητα να μην πράταν έτσι. Αν το κάνετε αυτό διαβάστε καλύτερα το νούμερο 2 που έγραψα πιο πάνω και εφαρμόστε το στην περίπτωση σας!

Λοιπόν επειδή θα βγει μεγάλο και έχω άλλες 4 μέρες μπροστά μου ώστε να βγει η εβδομάδα από άποψη περιεχομένου πρέπει να το σταματήσω εδώ.. (Η ειλικρίνια μου είναι αηδιαστική χαχα..)

Αν σου άρεσε το σημερινό μου blog post ξέρω σίγουρα ότι θα σου αρέσουν και τα υπόλοιπα οπότε ρίξτα μια ματιά. Γιατί κάθε μέρα δίνω δυο-τρεις ώρες για να τα φέρω στη ζωή..

Επίσης αν έχεις οποιαδήποτε απορία θέλω να μη διστάσεις! Kάνε μου σχόλιο από κάτω ακόμα και αν είσαι ο πρώτος που θα ανοίξει τη συζήτηση! Αν πάλι θέλεις κάτι πιο προσωπικό μου γράφεις στο www.terry.gr/contact και έρχεται με τη μία στο inbox μου.

Τέλος βάλε το email σου από κάτω ώστε κάθε πρωί στις 7 να έρχεται αυτόματα ένα email με το άρθρο που έγραψα την προηγούμενη μέρα!

Τα λέμε αύριο, ελπίζω να βοήθησα!

Λευτέρης Χατζηιερεμίας aka The Longevity Guru

Το μυστικό

       						
			
 • Βασίλης Νικητάκης says:

  Thanks for your advices …. Man !!

 • >
  error: Content is protected !!