Μυστικό της Χαράς - Πως να Έχουμε Χαρά και Ευτυχία (Video) - Λευτέρης Χατζηιερεμίας (Terry Hatziieremias)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Μυστικό της Χαράς – Πως να Έχουμε Χαρά και Ευτυχία (Video)

Published last year in Daily Blog , video - 0 Comments

Ποιο είναι το μυστικό της χαράς και πως μπορούμε να έχουμε μια χαρούμενη ζωή;

Στο σημερινό μου blog post θέλω να μιλήσω και με την αφορμή του βίντεο που βγάζω κάθε Παρασκευή για το thepdproject στο YouTube, για ένα σημαντικό ζήτημα!

Αν αυτή την περίοδο στη ζωή σου είσαι λίγο πεσμένος ψυχολογικά τότε αυτό το άρθρο αλλά και το βίντεο είναι ακριβώς για σένα.

Το Μυστικό της Χαράς:

Θα ξεκινήσω με το δηλώσω ότι βλέπω πως:

“Οι άνθρωποι δίνουν τεράστια έκταση στο θέμα της χαράς.”

Χαρά είναι απλά ένα συναίσθημα! Είναι κάτι που αισθανόμαστε εμείς οι άνθρωποι. Είναι κάτι που έρχεται φυσιολογικά αν είμαστε στη σωστή κατάσταση ώστε να μπορέσουμε να το νιώσουμε.

Δε χρειάζεται να δίνουμε τόσο μεγάλη έκταση στο θέμα της χαράς. Αν έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής και ένα lifestyle που μας εξυπηρετεί σωστά, τότε πιστεύω πως η χαρά είναι κάτι που θα έρθει εύκολα.

Είναι πολύ δύσκολο να βγούμε και να κυνηγήσουμε τη χαρά. Βλέπετε δεν πάει ακριβώς έτσι. Ο σωστός δρόμος είναι να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για να είμαστε χαρούμενοι. Μιλάω για μακροπρόθεσμη χαρά που διαρκεί για χρονική περίοδο.

Αυτό όμως δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Άρα όντως υπάρχει το μυστικό της χαράς.

Πολλοί άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι σε δουλειές και σε ζωές που κάνουν συνεχώς πράγματα για άλλους και ποτέ για τον εαυτό τους. Είναι δύσκολο όμως να δημιουργηθούν οι σωστές προυποθέσεις έτσι.

Πιο είναι το σωστό γι’ αυτά τα άτομα;

“Πρέπει να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις, αν θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι.” – Terry Hatziieremias

Αυτή είναι η στρατηγική μου. Αν σε κάτι είμαι υπερβολικά καλός σε αυτή τη ζωή είναι η στρατηγική μου. Πιστεύω πολύ σε αυτό το χάρισμα που έχω πραγματικά. Γι’αυτό και είμαι χαρούμενος πάντα!

Μόλις σας είπα κάτι άλλο πολύ σημαντικό..

“Η χαρά είναι συνδεδεμένη με την αυτογνωσία.” – Terry Hatziieremias

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αν μπούμε σε μια διαδικασία αυτογνωσίας θα νιώθουμε χαρούμενοι! Όταν ένας άνθρωπος μπαίνει σε νέα περιβάλλοντα μάθησης τότε ο εγκέφαλος του αρέσκεται και εθίζεται. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο ξεκίνησα αυτό το daily blog, το κανάλι μου στο YouTube αλλά και τη δουλειά μου ολόκληρη.

Ώστε να μπορέσω να δημιουργήσω χαρούμενους εγκεφάλους μέσα από τη διαδικασία της Προσωπικής Εξέλιξης. Είναι μεγάλος στόχος; Ναι φυσικά! Αξίζει τον κόπο; Για εσάς σίγουρα! Για εμένα μπορεί να είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου γιατί βλέπω ότι δεν εκτιμάται όπως θα ήθελα..

Παρόλα αυτά όμως είμαι χαρούμενος! Η χαρά πηγάζει από μέσα μου γιατί πολύ απλά κάνω αυτό που θέλω..

Μέσω αυτού του site μπορώ και εκφράζομαι δημιουργικά και αυτό για το ταπεραμέντο μου είναι υπερβολικά σημαντικό.

“Η χαρά πηγάζει από μέσα μας.”

Γι’αυτό μη περιμένεις κάτι από το εξωτερικό σου περιβάλλον. Οι χαρές από το εξωτερικό περιβάλλον είναι περισσότερο ευχαρίστηση. Η ευχαρίστηση είναι κάτι βραχυπρόθεσμο. Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρουν τα βραχυπρόθεσμα συναισθήματα. Προτιμώ να τα θυσιάσω για το μακροπρόθεσμο καλό μου.

Εφόσον η χαρά πηγάζει από μέσα μας τότε τι πρέπει να κάνουμε για να την νιώσουμε;

Αυτό μάλιστα. Είναι μια καλή ερώτηση πραγματικά και ευχαριστώ αυτόν που μου την έκανε.  Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε λίγο προσοχή στο μέσα μας. Μη σπαταλάτε την προσοχή σας συνεχώς στο έξω. Πρέπει να αρχίσετε να προσέχετε περισσότερο το μέσα σας.

Ο διαλογισμός είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Έχω κάνει ένα καλό άρθρο για τα οφέλη του μπορείς να το δεις πατώντας εδώ.

Επίλογος

Ζούμε σε μια εποχή με ταχύτατους ρυθμούς. Κάποιο το λένε instant gratification century. Αιώνας άμεσης απόλαυσης. Κατά συνέπεια παίζω μπάλα με την πλάτη στον τοίχο.

Υπάρχουν άτομα που ακόμα πιστεύουν ότι με το να κάνουν σεξ θα βρουν τη χαρά. Σκέψου τι όντα είναι τώρα αυτά. Δεν κατανοούν τη διαφορά της χαράς με την ευχαρίστηση. Η εποχή αυτή είναι ιδιαίτερα μυστήρια. Θέλει προσοχή πολύ.

Επειδή ακριβώς θέλει προσοχή δώστε την τουλάχιστον στον εαυτό σας. Αυτό είναι που προσπαθώ να περάσω με όλη μου την προσπάθεια.

Λοιπόν ήρθε το τέλος γι’ αυτήν την εβδομάδα. Αν σου άρεσε το άρθρο μου κάνε μου τη χάρη και κοινοποίησε το ώστε να μεταδόσουμε το μήνυμα στα άτομα που το χρειάζονται.

Μπορείς επίσης να μου κάνεις κάποιο σχόλιο από κάτω! Θα χαρώ να απαντήσω, πραγματικά. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο βρες με στο twitter @TerryHatzis ή στείλε μου email στο www.terry.gr/contact

Τέλος αν θες να έχεις στο email σου κάθε μέρα στις 7 το πρωί το περιεχόμενο μου τότε βάλε τα στοιχεία σου από κάτω.

Τα λέμε τη Δευτέρα,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Το μυστικό της χαράς γνωμικό

>
error: Content is protected !!