Πως να αγοράσεις από το ίντερνετ χωρίς να ξοδέψεις πολλά (Video) - Λευτέρης Χατζηιερεμίας (Terry Hatziieremias)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Πως να αγοράσεις από το ίντερνετ χωρίς να ξοδέψεις πολλά (Video)

Πως να αγοράσεις από το ίντερνετ χωρίς να ξοδέψεις πολλά λεφτά! Αυτό είναι θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους που δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το σημερινό άρθρο απευθύνεται ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία.

Είτε είσαι όμως, είτε δεν είσαι σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, διάβασε όλο το άρθρο γιατί αποκαλύψω ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα και μου έχει σώσει πολλά λεφτά σε αγορές από το ίντερνετ!

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι το ίντερνετ είναι περίεργο μέρος. Βέβαια στην εποχή μας που σχεδόν τα πάντα ελέγχονται, οι πιθανότητες να κλέψει κάποιος χρήματα είναι πάρα πολύ μικρές. Και φυσικά να πω ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά που ξοδεύουν οι απλοί άνθρωποι έτσι; Τα χρήματα που ξοδεύει κάποιος σε συναλλαγές στο ίντερνετ είναι κοντά στα 800 δολλάρια κατά μέσο όρο.

Οι hackers δε νοιάζονται για τέτοια ποσά να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Επειδή και εγώ πουλάω μέσω διαδικτύου το τελευταίο διάστημα έχω ακούσει απίθανα πράγματα από ανθρώπους που δε γνωρίζουν. Και πραγματικά ώρες ώρες νομίζω ότι κάποιοι ζουν κάτω από την πέτρα.

3 Φοβίες που έχουν οι άνθρωποι όταν είναι να αγοράσουν κάτι από το ίντερνετ

1. Νομίζουν ότι θα τους κλέψουν

Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Κανένας δεν πρόκειται να σε κλέψει. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις είναι τόσο απλό. Θα σου πω όμως τι γίνεται για να το συνειδητοποιήσεις μια και καλή! Όταν δίνεις τα στοιχεία της κάρτας σου στο διαδίκτυο, ο brower σου (Google Chrome, Firefox, Safari) κρατάει αυτά τα στοιχεία με σκοπό στην επόμενη σου συναλλαγή να μη χρειάζεται να τα ξαναβάζεις και να χάνεις χρόνο.

Επειδή λοιπόν έχεις βάλει τα στοιχεία σου, με ένα απλό κλικ η κάρτα σου μπορεί να χρεωθεί. Και εγώ την έχω πατήσει έτσι και όλοι μας οπότε σε πρώτη φαση μην ανησυχείς δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Έχω αγοράσει κάτι που δεν ήθελα που κόστιζε 2300Ε! (Μετά αποδείχτηκε μία από τις καλύτερες επενδύσεις της ζωής μου αλλά αυτό είναι ιστορία για άλλη μέρα)

Οπότε αυτό που θέλω να σου πω εδώ είναι ότι αν δεν πατήσεις το κουτάκι που λέει βάλε και αυτό στην παραγγελία μου, δε θα γίνει απολύτως τίποτα! Αν τώρα το πατήσεις και μετά δεν το θέλεις, μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών ώστε να μη σου στείλουν το προιόν και να πάρεις τα λεφτά πίσω!

2. Νομίζουν ότι δε θα πάρουν ποτέ το προιόν

Αυτό είναι κάτι άλλο που έχω ακούσει και μου έχουν πέσει τα μαλλιά! Όπως πηγαίνει κάποιος στο σούπερμαρκετ και αγοράζει κάτι και του φέρνει κάποιος το καρότσι σπίτι, έτσι και στο ίντερνετ. Απλά η διαφορά είναι ότι υπάρχει χρονοκαθυστέρηση λόγο της απόστασης.

Μην υποτιμάτε τις επιχειρήσεις στο διαδίκτυο. Κατά βάση είναι πολύ πιο σοβαρές από αυτές που έχετε συνηθίσει να δίνετε τα λεφτά σας! Αν μπορούσα να αγοράζω ακόμα και λουλούδια από το ίντερνετ, θα το έκανα! Το καλό με το ίντερνετ ξαναλέω είναι ότι ό,τι πληρώνεις παίρνεις. (Κάποιες φορές παίρνεις και παραπάνω αν ξέρεις τι κάνεις!)

Οπότε μη φοβάστε ότι δε θα σας έρθει το προιόν. Ακόμα και να μην έρθει που έχει τύχει όντως, μπορείτε να πάρετε τα λεφτά σας πίσω με ένα απλό κλικ αν έχετε πληρώσει μέσω PayPal!

3. Νομίζουν ότι τους παρακολουθούν

Αυτό είναι το καλύτερο απ’όλα! Έχουν τόσα προβλήματα οι άνθρωποι που νομίζουν ότι ο κόσμος κινείται γύρω τους. Όλοι θέλουν το κακό τους. Όλα συμβαίνουν πάνω τους, όλοι θέλουν να τους κοροιδέψουν. Αυτά όλα είναι οι αρχές της κατάθλιψης όμως!

Παρόλαυτα για να πω την αλήθεια τους παρακολουθούν. Μας παρακολουθούν. Όσοι έχουν facebook ο αλγόριθμος ξέρει τα πάντα για σένα. Φυσικά κανείς δε θα ασχοληθεί με εσένα και εμένα όμως είμαστε μια στατιστική! Και όλα αυτά γίνονται για τη διαφήμιση.

Όταν βάζει κάποιος διαφήμιση στο facebook αναλογικά με αυτό που πουλάει θέλει και το κατάλληλο κοινό. Ο βασικός τρόπος που βγάζουν λεφτά τα social media είναι από διαφημίσεις. Γι’αυτό και ο σκοπός των social media είναι να σε μάθουν. Τι σου αρέσει, τι δε σου αρέσει, τι αγαπάς, τι ομάδα είσαι τα πάντα! Όλα αυτά για τη διαφήμιση!

Δεν είναι κάποια ιστορία συνωμοσίας όπως πολλοί νομίζουν απλά τα λεφτά είναι πολλά! Τώρα αν υπάρχουν και ιστορίες συνωμοσίας και κάποιος έχει βιώσει κάτι ας μας το πει στα σχόλια. Αν είναι όμως από αυτά που άκουσε από κάποιον στο διαδίκτυο, ευχαριστούμε δε θα πάρουμε. Τα έχουμε φάει με τα κουτάλια! Όλοι μας βγήκαν ξερόλες και κανείς δεν έχει να πει ότι κάτι βίωσε.

Στο τέλος της μέρας είναι διαφορετικό να ξέρεις για ποιο λόγο γίνεται κάτι και διαφορετικό να παίζει παιχνίδια φαντασίας με το μυαλουδάκι σου έτσι; Προτιμώ να ξέρω παρά να εικάζω και αυτό γιατί όταν ξέρεις μπορείς να παίξεις και εσύ το παιχνίδι.

Πως να αγοράσεις από το ίντερνετ χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Αυτό το κομμάτι του άρθρο σπάει σε 2 υποσύνολα. Το πρώτο είναι πως να αγοράσεις από το ίντερνετ με ασφάλεια και το δεύτερο είναι πως να μη ξοδέψεις πολλά λεφτά.

1. Πως να αγοράσεις από το ίντερνετ με ασφάλεια

Ο πιο ασφαλής τρόπος να αγοράσει κανείς από το ίντερνετ είναι το PayPal. Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση του Elon Musk. Μπαίνεις στο site τους και πατάς το κουμπί “Get Started”. Δίνεις το καλό σου email, μετά συνδέεις τη χρεωστική σου κάρτα και είσαι έτοιμος.

Είναι το πιο απλό και το πιο ασφαλές ηλεκτρονικό πορτοφόλι που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το PayPal κάνει τις δοσοληψίες χρημάτων στο ίντερνετ εύκολες. Μπορείς να μεταφέρεις τα χρήματα σου από τη χρεωστική σου κάρτα στο PayPal και από το PayPal πίσω στην κάρτα σου.

Μπορείς επίσης να στείλεις και χρήματα σε κάποιον άλλον μέσω PayPal. Όλοι θα πρέπει να έχουν λογαριασμό PayPal! Το καλύτερο είναι ότι αν έχεις κάνει λάθος αγορά, μπορείς πολύ εύκολα να την ακυρώσεις και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω!

Τώρα εκτός PayPal, κάτι άλλο που θέλω να κοιτάτε είναι το SSL. Πάνω αριστερά σε κάθε site υπάρχει κάτι που ονομάζεται SSL και είναι η πράσινη κλειδαριά που μας δηλώνει ότι το site αυτό είναι SECURE. Τα sites που έχουν SSL ξεκινούν από https:// και όχι από http. Από εκεί μπορείτε να διακρίνεται ότι το site με το οποίο εμπιστεύεστε τα χρήματα σας είναι ασφαλές.

Γενικά δεν είναι και πολύ δύσκολο να αγοράσει κάποιος από το ίντερνετ. Απλά πρέπει να έχει κάνει μια μικρή προεργασία ώστε να φτιάξει PayPal και να έχει έναν απλό λογαριασμό τραπέζης φυσικά. (Άρα να είναι και πάνω από 18 ετών)

2. Πως να μη ξοδέψεις πολλά αγοράζοντας από το ίντερνετ


Αυτό τώρα είναι το ενδιαφέρον! Πως να μη ξοδέψεις πολλά λεφτά. Πρώτα απ’όλα όπως είπα και στο βίντεο μου πρέπει να προσέχεις στα μεταφορικά. Ειδικά αν αγοράζει από ebay.com και amazon.com. Με τα capital controls η Ελλάδα απέκτησε αρκετά προβλήματα με αυτές τις δοσοληψίες. Θυμάμαι παλιά το άμαζον είχε δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα.

Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τα μεταφορικά τα πληρώνεις κανονικά και μάλιστα αυτά που αγοράζεις αν βρίσκονται εκτός Ευρωπαική Ένωσης περνούν και τελωνείο. Τι σημαίνει περνούν τελωνείο; Σημαίνει ότι πληρώνεις αρκετά χρήματα ένα επιπλέον τριαντάρι σίγουρα απλά και μόνο για να παραλάβεις το προιόν σου. Είτε θες κινητό, είτε θες υπολογιστή είτε αγοράσεις ρούχα. Αν είναι από χώρα εκτός της ΕΕ θα περάσει τελωνείο και θα πληρώσεις έξτρα για να το παραλάβεις.

Γι’αυτό πρέπει να βλέπεις από που θα σου έρθει το προιόν! Εκεί είναι όλο το κλειδί. Στο ebay.com για παράδειγμα, λέει που βρίσκεται το προιόν με μικρά γράμματα κάτω από την τιμή.

Το Item location: Pliladelphia, Pennsylvania, US είναι η τοποθεσία που βρίσκεται το προιόν! Το Shipping είναι τα μεταφορικά. Αυτό το προιόν στην εικόνα όποιος το αγοράσει από Ελλάδα θα πληρώσει τελωνείο και επειδή είναι ακριβό μπορεί να του βγει ένα 200άρι παραπάνω.

Τα παραπάνω ήταν  για το πως να αγοράσεις από το ίντερνετ χωρίς να χάσεις άσκοπα τα χρήματα σου. Στο επόμενο κομμάτι του άρθρου θα σου πω πως να εξοικονομίσεις αυτομάτως λεφτά.

Πως να εξοικονομίσεις λεφτά αυτομάτως

Θα μπω με τη μία στο ψητό! Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις στο ίντερνετ βγάζουν κουπόνια. Όμως τα κουπόνια αυτά λήγουν και τελικά κανείς δεν τα ψάχνει. Κάποιοι πολύ καλοί άνθρωποι όμως έφτιαξαν μία εφαρμογή για τον Chrome που ονομάζεται honey.

Αν έχεις Google Chrome που σίγουρα έχεις, κατέβασε αυτό το extension και ενεργοποίησε το! Κάθε φορά που θα βάζεις κάτι στην κάρτα σου, αυτό θα ψάχνει όλο το ίντερνετ για να βρει κουπόνι! Η τεράστια πλάκα εδώ είναι ότι το εφαρμόζει κιόλας με τη μία χωρίς να κάνεις τίποτα. Απλά πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το extension!

Επίσης κάτι άλλο που έχω να πω, η εφαρμογή είναι ΔΩΡΕΑΝ! Αυτή και μόνο η πληροφορία μπορεί να σας γλιτώσει πολλά πολλά λεφτά αν αγοράζετε από το ίντερνετ τακτικά!

Με ευχαριστείτε στα σχόλια 🙂

Επίλογος

  1. Κάνε PayPal
  2. Πρόσεχε τι αγοράζεις
  3. Κατέβασε το Honey στο Chrome

Και αν θες να βγάλεις λεφτά από το ίντερνετ και όχι απλά να κερδίζεις λεφτά από τις αγορές σου διάβασε αυτό.

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις και να την αυξήσεις! Πάρ’το δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

  • Βασίλειος says:

    Ευχαριστούμε θερμα για τις ανεκτίμητες συμβουλές σου !

  • >