Most Shared Posts

Πως Να Βρούμε τη Ψυχική μας Ηρεμία – Terry Hatziieremias (Video)

Published 10 months ago in Daily Blog , ΖΩΗ , ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ - 0 Comments

“Η ψυχική ηρεμία είναι η φιλοσοφική λίθος που όλοι μας αναζητούμε.”  – Terry Hatziieremias

Η απόλυτη ισορροπία της ζωής, η ψυχική ηρεμία και το μεγάλο ερώτημα της ημέρας; Πως να βρούμε τη ψυχική μας ηρεμία και να αποκτήσουμε μια σταθερά καλή ψυχολογία;

Κάτι τόσο απλό, αλλά στον κόσμο που έχουμε δημιουργήσει, φαντάζει πελώριο βουνό που πρέπει να το σκαρφαλώσουμε με γυμνά χέρια. Μήπως και στην κορφή του, φανούμε τυχεροί και βρούμε αυτό που ψάχνουμε..

..την ψυχική μας ηρεμία.

Γεια σου φίλε μου, είμαι ο Λευτέρης Χατζηιρεμίας και διαβάζεις το blog μου, το Terry Daily. Κάθε μέρα γράφω ένα άρθρο σχετικά με αυτό που λέμε ζωή υπό την προοπτική πάντα της προσωπκής εξέλιξης. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω για τις ιδέες που έχω περί ψυχικής ηρεμίας και καλής ζωής..

“Μας έχει περάσει υποσυνείδητα η ιδέα, πως για να βρούμε την απόλυτη ισορροπία πρέπει να ανέβουμε τη σκάλα της επιτυχίας.” -Terry Hatziieremias

Δε λέω, εμένα προσωπικά μου αρέσει η αυτή η ιδέα και θα το παίξω το παιχνιδάκι αυτό, αλλά εν γνώση μου. Γιατί ξέρω πολύ καλά πως είναι ένα παραμυθάκι και κακά τα ψέματα, εκεί που έχει φτάσει πλέον η τεχνολογία αν δεν είσαι μέρος της, τότε κανένας δε θα ξέρει την ύπαρξη σου! Συνεπάγεται άρα πως το μήνυμα σου δε θα μεταδοθεί, όσο θετική πρόθεση και αν έχεις.

Γιατί όμως στα λέω όλα αυτά;

Στα λέω γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποκτήσει ψυχική ηρεμία με όλο αυτό που λαμβάνει χώρα μπροστά του..

Πως να βρούμε τη ψυχική μας ηρεμία

Στην ουσία με αυτό που θα δεις παρακάτω είναι το πως να μη βρεις ψυχική ηρεμία..

Κάθε μέρα βγαίνοντας από το σπίτι σου, έρχεσαι αντιμέτωπος με 100 αυτοκίνητα που θέλουν να σε χτυπήσουν. Με 190 ηλίθιους που θέλουν το χρόνο σου και με 1997 notifications από το facebook ή τα υπόλοιπα social media..

Πως περιμένεις να βρεις ψυχική ηρεμία μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Δεν είναι εύλογο το ερώτημα αυτό;

Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι υποσυνείδητα πράττουμε με σκοπό να φτάσουμε αυτό που θεωρούμε “ιδανική ισορροπία” για τον εαυτό μας.

Ξαναδιάβασε την παραπάνω δήλωση. Ποια είναι η λέξη κλειδί; Είναι η λέξη υποσυνείδητα; Μήπως είναι η φράση ιδανική ισορροπία;

Όχι.. Η λέξη κλειδί είναι το “θεωρούμε”.

Ποιος είπε ποτέ, πως αυτά που θεωρούμε είναι και τα σωστά;

Δεν είναι καθόλου τα σωστά και για την ακρίβεια αν θέλεις να ξεκινήσεις ορθά και ομαλά τη διαδικασία της Προσωπικής σου Ανάπτυξης πρέπει οπωσδήποτε να αμφισβητήσεις τις πεποιθήσεις ακόμα και στο τι τρως!!

Ειδικά αν έχεις παραπάνω κιλά.. (Διάβασε το άρθρο μου 3000 και βάλε λέξεων για το πως να χάσεις κιλά πριν το κατεβάσω! )

Οι πεποιθήσεις μας είναι το κλειδί σε όλη την υπόθεση.

Αν για παράδειγμα θέλουμε να μάθουμε το πως να βρούμε ψυχική ηρεμία και πιστεύουμε πως για να το πετύχουμε πρέπει να γίνουμε οι νούμερο ένα του κλάδου μας, τότε πραγματικά λανθάνουμε.

Δεν υπάρχει περίπτωση να το βρούμε εκεί, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει σε αυτό το μέρος!

Αν όμως είσαι περίεργος και θέλεις να μάθεις τι έχει εκεί, η απάντηση που έχω για εσένα είναι η λέξη προβλήματα. Μεγάλα προβλήματα που απαιτούν λύση και πιο συγκερκιμένη τη δική σου λύση.

Πρόσεξε όμως εδώ, δε λέω να μην προσπαθήσεις. Δε γίνεται να σου πω κάτι τέτοιο εφόσον εγώ ο ίδιος έχω στόχο να φτάσω εκεί έτσι; (Σιχαίνομαι την υποκρισία γενικά!)

Σου λέω απλά πως αν ο στόχος είναι η ψυχική ηρεμία τότε πρέπει να ψάξεις αλλού!

Θέλω να μου κάνεις σχόλιο από κάτω και να μου πεις την άποψη σου για το πως να βρούμε τη ψυχική μας ηρεμία.!

Έχω κάνει ένα βίντεο πριν από λίγο καιρό σε περίπτωση που δεν το έχεις δει ακόμα. Μιλάω για το μυστικό της χαράς.

“Το συναίσθημα που ονομάζουμε χαρά είναι συνυφασμένο με την κατάσταση ψυχικής ηρεμίας.” – Terry Hatziieremias

Συνεπώς στο σημερινό μου άρθρο δε θα σου πω για το πως να βρούμε τη ψυχική μας ηρεμία. Θα αφήσω εσένα να μας πεις την προοπτική σου!

Στα σχόλια από κάτω ή στα σχόλια στο Youtube και την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσω λίγο για τις δικές μου ιδέες..

Αυτό το κάνω για να ξυπνήσετε μπας και μου κάνετε κανένα σχόλιο γιατί όλη η φιλοσοφία του blogging είναι η συζήτηση και η αλληλεπίδραση του δημιουργού με τα άτομα που διαβάζουν έτσι;

Γενικά όμως, αν δε βλέπω κινητικότητα προχωρώ στο επόμενο κομμάτι της θεματολογίας μου, να το ξέρετε αυτό. Κάθε εβδομάδα βλέπω τις αναλυτικές μου, βλέπω τις κοινοποιήσεις μου σε σχέση με τον κόσμο που μπαίνει και διαβάζει και αντίστοιχα βγάζω τη θεματολογία μου..

Αν για παράδειγμα ένα άρθρο δεν καθόλου shares/σχόλια και όλα αυτά που μετράνε για τη Google, τότε και εγώ αντίστοιχα μειώνω τα μελλοντικά πλάνα που έχω σχετικά με τη συγκεκριμένη θεματολογία που ανήκει το post!

Οπότε, κάντε μου το σχόλιο σας με την προοπτική σας από κάτω και αν θέλετε κάντε μου τη χάρη και κοινοποιήστε το..

Αν τώρα θέλεις κάτι πιο προσωπικό στείλε μου μαιλ εδώ. Διαφορετικά στείλε μου μήνυμα στο twitter.

Τέλος μη ξεχάσω, αν σου αρέσει το στυλ μου δεν έχεις λόγο να μη γραφτείς στο newletter μου. Κάθε μέρα στις 7 στέλνω το άρθρο της προηγούμενης ημέρας ώστε να μη χρειάζεται να το διαβάσεις από εδώ. (Δεν είναι μπαγιάτικο πίστεψε με! χαχα)

Λοιπόν ευχαριστώ πολύ που διάβασες και το σημερινό μου, μια μικρή ανακοίνωση, αύριο όπως κάθε Παρασκευή στις 8-9 το βράδυ ανεβάζω στο κανάλι μου ένα νέο βίντεο σαν το παραπάνω!

Οπότε τα λέμε αύριο,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Υ.Γ. Κάνε σχόλιο! : )

πως να βρούμε τη ψυχική μας ηρεμία terry hatziieremias