Τα Λόγια Που Χρησιμοποιούμε Μας Επηρεάζουν (Video)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Τα Λόγια Που Χρησιμοποιούμε Μας Επηρεάζουν (Video)

Published last year in Daily Blog , video , ΣΧΕΣΕΙΣ - 0 Comments

Έχεις αναλογιστεί ποτέ, τι είναι οι λέξεις και πως τα λόγια που χρησιμοποιούμε μας επηρεάζουν; Γνωρίζεις ότι κάθε φορά που βγαίνεις με τα φιλαράκια σου να τα πείτε ενεργοποιούνται και νέοι νευρώνες στον εγκέφαλο σου;

Αν θέλεις να μάθεις πως επηρεαζόμαστε από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε συνέχιζε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Γεια σας φίλοι μου, είμαι ο Λευτέρης Χατζηιερεμίας ιδρυτής αυτού του blog, ιδρυτής του άλλου site www.personaldevelopment.gr και δημιουργός του show στο YouTube με όνομα thepdproject. Σήμερα είναι Παρασκευή και έχω δηλώσει πως κάθε Παρασκευή θα βγαίνει και ένα νέο επεισόδιο για το thepdproject.

Τα Λόγια Που Χρησιμοποιούμε Μας Επηρεάζουν – Πως Δουλεύει ο Μηχανισμός

Το σημερινό μου βίντεο έχει να κάνει με τις συζητήσεις μας και πιο συγκεκριμένα πως τα λόγια που χρησιμοποιούμε μας επηρεάζουν.

Θα ξεκινήσω δυναμικά λέγοντας πως:

“Αυτό που ονομάζουμε σκέψη, δεν είναι παρά ένα πρόγραμμα που παίζει στον αυτόματο, προερχόμενο από παρελθοντικές εμπειρίες.”   – Terry Hatziieremias

Ξαναδιαβάστε το αυτό που έγραψα γιατί δύσκολα θα το ξαναδημοσιεύσω.

Βάση αυτού που είπα το οποίο είναι ένα δικό μου εμπειρικό πόρισμα μετά από φιλοσοφία και πολύ διάβασμα βγαίνει το συμπέρασμα πως οι συζητήσεις μας και γενικότερα τα λόγια που χρησιμοποιούμε μας επηρεάζουν.

Μας επηρεάζουν δραματικά γιατί δομούν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Αν κρίνω από την ποιότητα των συζητήσεων που κάνουμε, τότε εύκολα μπορεί ο καθένας να συμπεράνει το λόγο που οι άνθρωποι είναι έτσι όπως είναι.

Μέσα στο βίντεο που οι περισσότεροι οι οποίοι παρακολουθούν νομίζουν πως αυτά που λέω τα λέω για πλάκα, (γιατί μάλλον έχουν συνηθίσει να βλέπουν το τίποτα και το κάτι τους πέφτει βαρή) εξηγώ πως οι λάθος επιλογές του περιβάλλοντος που εμείς διαλέγουμε να κάνουμε μια συζήτηση, επηρεάζει την ίδια την ποιότητα της συζητήσεως μας.

“Ουσιαστικά δηλαδή, έχουμε πέσει θύματα σε ένα φαύλο κύκλο που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει.” – Terry Hatziieremias

Σε αυτό μου το άρθρο θέλω να σου δείξω το δρόμο του δίνοντας 2-3 συμβουλές, πως να ξεφύγεις από όλο αυτό που γίνεται, συγκεκριμένα μέσα στις παρέες μας και τις συζητήσεις μας.

1. Συνειδητοποιείστε το γεγονός ότι η καλή παρέα πληρώνεται και μάλιστα πολύ ακριβά

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον μας είπαν πολύ σωστά οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Άρα ο άνθρωπος από τη φύση του έχει ανάγκη για παρέα.

Αυτό το έχει καταλάβει πολύ καλά η τηλεόραση και τώρα και όλα τα social media. Κάποιοι τώρα θα σκέφτονται, μα δεν πληρώνω για να δω τηλεόραση ούτε για να χρησιμοποιήσω social media!

Λάθος φίλε μου. Έχω κάνει ένα υπερβολικά σημαντικό άρθρο για το τι σημαίνει χρόνος, πάτα εδώ να το διαβάσεις μετά! Σε εκείνο το άρθρο μου λέω πως χρόνος είναι το νέο νόμισμα.

Αν δίνετε άρα χρόνο για να δείτε τηλεόραση ή να διαβάσετε εφημερίδες ή να δείτε 100 βίντεο με γάτες στο facebook και στο Youtube ή 1000 φωτοφραφίες στο Instagram τότε, πληρώνετε και μάλιστα ακριβά. Είναι η αλήθεια και δε ξέρω αν κάνω καλά που τη λέω.

Στην Αμερική υπάρχουν online courses, σαν αυτά που φτιάχνω και εγώ, τα οποία χρεώνονται 2000, 5000 ακόμα και 12.000 δολλάρια. Πως γίνεται αυτό, γιατί τόσα πολλά;

Γιατί εκεί εκτός του ότι η πληροφορία είναι πολύ ακριβή, η καλή πληροφορία εννοείται, εκτός του ότι τα χρήματα βγαίνουν υπερβολικά εύκολα, η ανάγκη που έχει ο κόσμος για παρέα και ανταλλαγή ποιοτικής συζήτησης είναι σπάνια.

Τόσο σπάνια που κάποιος για να έχει πρόσβαση σε αυτό πρέπει να πληρώσει τόσα πολλά! Εμένα προσωπικά με βολεύει αλλά ξέρω ότι αυτό δείχνει την ποιότητα της κοινωνίας που ζούμε.

2. Τώρα που γνωρίζετε, επιλέξτε σοφά το εσωτερικό σας περιβάλλον

Το περιβάλλον έχει 2 παράγοντες, εσωτερικό και εξωτερικό.

Εσωτερικό περιβάλλον ας θεωρείσουμε πως είναι τα άτομα με τα οποία έχουμε συναναστροφές. Το πρώτο που πρέπει να ελέγξουμε άρα είναι αυτό. Έχει μεγάλη πιθανότητα τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεστε να μην είναι άτομα περιοπής.

Το ξέρεις καλά, έχεις ακόμα και τη δύναμη να το διαισθανθείς! Γιατί επιλέγεις να κάνεις παρέα με τέτοια άτομα; Είναι επειδή είσαι φιλότιμος και δε θέλεις να τους διώξεις; Έτσι είμαι εγώ και θέλω να πω πως δούλεψα πάνω σε αυτό. Δούλεψα γιατί έβλεπα πως το καταπατούσαν.

Πρόσεχε όμως, δε σου λέω να μην τους μιλάς καθόλου.

Πρέπει να είμαστε διαλλακτικοί με τις επαφές μας. Σου λέω να μην συναναστρέφεσαι μαζί τους αν μόνο εσύ δίνεις αξία και νιώθεις να σου ρουφάνε την ενέργεια!

Ο Abraham Lincoln ο πρόερδος της Αμερικής είπε πως πρέπει να μιλάμε με όλους και βρίσκω πολύ σοφή αυτή του τη συμβουλή. Τι εννοεί όμως;

Εννοεί σε πρώτο επίπεδο, στο επίπεδο της αρχικής επαφής. Στην ουσία να μην κρίνουμε από την εξωτερική εμφάνιση.

Τώρα, αν έχεις περάσει αυτό το επίπεδο της αρχικής γνωριμίας και ξέρεις πως το μόνο που μπορείς να κάνεις με τον άλλον άνθρωπο είναι να σκοτώσεις χρόνο, τότε σου λέω άστο. Τότε είναι που πρέπει να τον παρατήσεις και να προχωρήσεις.

Είπαμε πως τα λόγια που χρησιμοποιούμε μας επηρεάζουν. Μη το ξεχνάμε γιατί είναι το μάντρα της σημερινής μας συζήτησης. : )

3. Εξωτερικό περιβάλλον συζήτησης

Το εξωτερικό περιβάλλον είναι το μέρος. Ο τόπος που επιλέγουμε να κάνουμε τις συζητήσεις μας. Δεν έχω να πω πολλά στο συγκεκριμένο θέμα γιατί τα λέω πάνω στο βίντεο.

Είναι φυσιολογικό οι συζητήσεις στο Θιβέτ να μην είναι ίδιες με τις συζητήσεις στο μπαρ της γειτονιάς μας έτσι;

Επίλογος

Τα λόγια που χρησιμοποιούμε μας επηρεάζουν και τα λόγια που ακούμε σε αυτά που συζητάμε αντίστοιχα καθορίζουν και δομούν τις σκέψεις μας.

Να προσέχετε ιδιαίτερα πλέον γιατί τώρα λάβατε τη γνώση..

Λοιπόν αυτό ήταν το σημερινό μου άρθρο, ελπίζω να βοήθησε. Αν σου άρεσε κάνε μια κοινοποίηση, είναι ο μοναδικός τρόπος να με βοηθήσεις αυτή την περίοδο. Μπορεί να υπάρχουν άτομα στη λίστα που έχουν ανάγκη να ακούσουν τα μυνήματα μου.

Οτιδήποτε θέλεις να συμπληρώσεις από κάτω στα σχόλια, θα χαρώ να τα πούμε εκεί!

Τέλος μπορείς να γραφτείς στη λίστα με το εμαιλ μου από κάτω, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Θα τα πούμε στο επόμενο,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

>