Τι Είναι ο Χρόνος Και Πως Να τον Διαχειριστείς - Terry Hatziieremias - Λευτέρης Χατζηιερεμίας (Terry Hatziieremias)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Τι Είναι ο Χρόνος Και Πως Να τον Διαχειριστείς – Terry Hatziieremias

Published last year in Daily Blog - 0 Comments
Τι είναι ο χρόνος

Τι Είναι ο Χρόνος; Χρόνος ίσον ζωή

Για κάποιο λόγο οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο σε άσκοπα πράγματα και το καλύτερο; Μετά παραπονιούνται και από πάνω ότι δεν τους μένει χρόνος. Νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου στο ότι οι άνθρωποι δεν κατανοούν 100% τι είναι ο χρόνος. Διαφορετικά δεν θα τον ξόδευαν έτσι άσκοπα!

Συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο γιατί θα σου δώσω κάποια tips ώστε να αποφύγεις τέτοιου είδους καταστάσεις στο μέλλον!

Καλησπέρα φίλου μου, με λένε Λευτέρη Χατζηιερεμία και στο σημερινό μου άρθρο θέλω να σε βοηθήσω στο time management ή αλλιώς, διαχείριση χρόνου.

Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσω από το πολύ βασικό του τι είναι ο χρόνος.

Στις πολύ ανεπτυγμένες κοινωνίες που ζούμε τώρα η διαχείριση χρόνου είναι ένα θέμα που βλέπω να προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι για την ακρίβεια θεωρώ ότι χάνουν τεράστια ποσά χρόνου καθημερινώς και μάλιστα χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσεις, να περάσουν 3-4 ώρες και να μην έχεις τελειώσει τη σημαντική δουλειά της μέρας; Πιστεύω όλοι μας το έχουμε πάθει το συγκεκριμένο ατέλειωτες φορές. Τέτοια θέματα όμως δεν είναι εύκολο να αναλυθούν διότι η αιτία δεν είναι μία.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα οι αιτίες μπορεί να είναι:

  1. Αναβλητικότητα
  2. Έλλειψη πειθαρχίας
  3. Έλλειψη στόχων
  4. Ατυχία
  5. Άτομα που χρίζουν ειδική μεταχείριση
  6. Προσωπικές φοβίες και ανασφάλειες

Είναι πραγματικά πολλά και τις περισσότερες φορές είναι συνδυασμός αιτιών. Όμως παρόλα αυτά κάποιες φορές τα βασικά είναι βασικά.

Πίσω από κάθε ανθρώπινη πράξη κρύβεται μια πεποίθηση.

Άρα αντίστοιχα και πίσω από τις πράξεις μας αναφορικά με το θέμα του χρόνου υπάρχουν κάποιες πεποιθήσεις που επηρεάζουν το τι κάνουμε.

Η πολύ ορθή και βασική ερώτηση που όλοι μας πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι η εξής.

Τι είναι ο χρόνος για εμάς;

Πραγματικά τώρα, το έχετε αναλογιστεί ποτέ αυτό ή ξεκινάει η μέρα σας προσπαθώντας να τα προλάβετε όλα και στο τέλος έχετε κάνει μια τρύπα στο νερό;

Μήπως και στο τέλος του χρόνου έχετε κάνει μια τρύπα στο νερό σχετικά με άλλους;

Γι’ αυτά τα αποτελέσματα κρύβονται από πίσω οι πεποιθήσεις σχετικά με το θέμα του χρόνου.

Πρέπει να γίνεται σιγά σιγά πιο συνειδητοί με το πως δίνεται το χρόνο σας γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι χρόνος ίσον ζωή.

Αν έρθει κάποιος μια μέρα πριν πεθάνετε και σας πει, ένα εκατομμύριο ή 2 μήνες ζωής ακόμα. Τι θα απαντούσατε; Από κάτι τέτοιες ερωτήσεις φαίνεται το πως κάποιος προσεγγίζει το θέμα του χρόνου.

5 tips Διαχείρισης Χρόνου

Σταμάτα να έχεις απαρχαιωμένες αντιλήψεις και προσαρμόσου στη ζωή.

Θεωρώ ότι ως κοινωνία έχουμε γίνει ιδιαίτερα νωθροί και μη ρεαλιστικοί. Γι’αυτό άλλωστε ετοιμάζω και ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. (Θα δώσω πληροφορίες στο μέλλον!)

Η αντίληψη ότι δε πειράζει με παίρνει να χάσω μια ώρα με έναν παλιόφιλο που πέτυχα στο δρόμο δεν φαίνεται να λειτουργεί άλλο. Αν έχετε την παραγωγικότητα και αν θέλετε να εξελιχτείτε ως όντα πρέπει να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και αυτό εφαρμόζει και στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Βάλε υψηλούς αλλά ρεαλιστικούς στόχους.

Είμαι σίγουρος ότι αν είχατε θέσει κάποιον στόχο δε θα χάνατε ποτέ αυτή τη μία ώρα και καμιά ώρα γενικότερα.

Ο Αριστοτέλης είπε ότι ο άνθρωπος είναι goal-seeking creature. Χρειαζόμαστε τους στόχους. Είναι κομμάτι του DNA μας.

Μάθε να σέβεσαι το χρόνο που σου δόθηκε.

Αν αυτή τη στιγμή διαβάζεις το άρθρο μου είναι γιατί ζεις. Αφού λοιπόν ζεις γιατί δεν κάνεις κάτι αξιόλογο γι’αυτό; Άλλοι παρακαλάν για να είναι στη θέση σου και εσύ είσαι εδώ στον πιο όμορφο πλανήτη του γαλαξία και πετάς χαρταετό.

Τουλάχιστον έχε λίγο σεβασμό στο χρόνο που σου δόθηκε. Ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικό θέμα. Όταν δε σέβεσαι το χρόνο σου, δε σέβεσαι και των άλλων.

Ναι αλλά ο άλλος μπορεί να διαβάζει κάθε μέρα το blog μου και να θέλει να πετύχει κάτι παραπάνω στη ζωή του. Δεν γίνεται να χάνει το χρόνο μαζί σου φίλε μου επειδή εσύ δε σέβεσαι. Είναι λίγο σκληρό αυτό που λέω αλλά αν ακολουθήσουν αυτή μου τη συμβουλή κατά το 1% θα αυξηθούν οι πιθανότητες για τα άτομα του 21% να μπουν στο πολυπόθητο 20%.

Ξεκίνα να ελέγχεις το τι κάνεις.

Πάρε ένα ρολόι, ένα κινητό, οτιδήποτε τέλος πάντων που να έχει χρονόμετρο και κράτα ώρα σε ό,τι και αν κάνεις. Θέλεις να κάνεις τη γυμναστική σου, ωραία. Κράτα χρόνο!

Θες να μαγειρέψεις, ωραία! Κράτα χρόνο. Θέλεις να πιεις έναν καφέ με τον παλιόφιλο που λέγαμε; Ωραία, κράτα χρόνο!

Μάθε να κρατάς χρόνο, τι άλλο να πω. Είναι πολύ απλό αλλά συνήθως τα απλά είναι που παραβλέπουμε.

Σβήσε το Facebook.

Είδες, το καλύτερο στο κρατούσα για το τέλος…

Σβήσε το Facebook. Αν βλέπεις ότι δε μπορείς να πειθαρχήσεις και έχεις το επόμενο διάστημα πολύ σημαντικές δουλειές τότε σβήσε το. Είναι μια στρατηγική που πάντα πιάνει. Σε εμένα προσωπικά όταν δεν είχα πειθαρχία λειτούργησε ρολόι!

Μη νομίζεις ότι θα έρθει και το τέλος του κόσμου. Ούτως ή άλλως μπορείς να το ανοίξεις όποτε το θελήσεις. Μη φοβάσαι είσαι καλά φακελωμένος σε αυτήν την πλατφόρμα.

Λοιπόν αυτά για σήμερα φίλοι μου, ελπίζω να σας άρεσε!

Αν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλώ από κάτω και υπόσχομαι όπως πάντα να απαντήσω! Αν πάλι είναι ένα πιο προσωπικό θέμα μπες στο twitter.com στο search πάτα TerryHatzis και αφού με βρεις στείλε μου προσωπικό μήνυμα.

Επίσης αν σου αρέσουν τα άρθρα που γράφω, θέλω να σου πω ότι από Δευτέρα έως και Παρασκευή γράφω ένα τη μέρα! Βάλε το email στην φόρμα από κάτω και κάθε πρωί στις 7 θα έχεις το άρθρο της προηγούμενης..

Τέλος μια μίνι ανακοίνωση. Αύριο Παρασκευή όπως άλλωστε και κάθε Παρασκευή για αυτόν το χρόνο, θα ανεβάζω στο κανάλι μου στο YouTube στις 21:00 ένα βίντεο για χάρη του the personal development project, τσέκαρε το πατώντας εδώ.

Τα λέμε άρα αύριο!

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

>
error: Content is protected !!