Τι να Κάνεις στις Διακοπές σου αν Είσαι Εργασιομανής

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Τι να Κάνεις στις Διακοπές σου αν Είσαι Εργασιομανής

Published 10 months ago in ΖΩΗ - 0 Comments

Γιατί Δεν θα Κάνω Διακοπές;

Η περίοδος διακοπών είναι μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της χρονιάς για κάθε άνθρωπο ακόμα και για τους ερασιομανείς. Μπορεί να βάλει τη ζωή μας σε τάξη. Μπορεί όμως και να μας χτυπήσει πολύ πίσω. Όλοι θέλουν να ξεκουραστούν λίγο παραπάνω και αντίστοιχα όλοι θέλουν να κάνουν κάτι έξτρα. Κάτι με το οποιό δεν ασχολήθηκαν όλη τη χρονιά.

Οι διακοπές μπορούν να μας βγάλουν πολύ εκτός, μπορούν όμως και να μας βάλουν πολύ εντός. Έχει να κάνει με το πως σκέφτεται κάποιος και τι κάνει κατά την περίοδο διακοπών.

Αρχικά να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω να κάνω διακοπές 3 χρόνια. Συνειδητά έχω επιλέξει τα τελευταία χρόνια να μην κάνω διακοπές γιατί έχω υψηλούς στόχους και μόνο με σκληρή δουλειά μπορώ να τους πετύχω. Επίσης αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Για την ακρίβεια εγώ γεμίζω τις μπαταρίες μου μόνο όταν δουλεύω σκληρά πάνω σε αυτό που αγαπάω. Οπότε έχω κάνει τον εαυτό μου να πιστεύει πως δεν χρειάζονται διακοπές.

Και για να ξεκαθαρίσω, όταν λέω διακοπές εννοώ να περάσω χρόνο σε ένα από τα πολύ όμορφα Ελληνικά νησιά. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι διακοπές για μένα, είναι αρπαχτή. Την Χαλκιδική εδώ στην Θεσσαλονίκη την έχω για χάσιμο χρόνου γι’αυτό και δεν πάω. Δεν μπορώ τα ανούσια ταξίδια και δεν μ’αρέσει να περιμένω στην κίνηση. Γι’αυτό και δεν πάω Χαλκιδική παρόλο που είμαι απ’την Θεσσαλονίκη.

Ενώ λοιπόν τα πήγαινα καλά με τον εαυτο μου στο θέμα των διακοπών, το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα βίντεο στο YouTube. Πως μία Αμερικανίδα Vlogger ήρθε διακοπές στην Ελλάδα. Έκανε Vlog (Video Blog) με το πως τα πέρασε εδώ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα σε Σαντορίνη και Μύκονο!

Δεν σας κρύβω λοιπόν ότι πέθανα από τη ζήλια μου. Γιατί να κάνει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή που θέλω να κάνω εγώ;! Πως ένα άτομο από την Αμερική να έχει τόσο πολύ το Lifestyle που θέλω εγώ στην Ελλάδα; Αυτό μάλιστα! Έτσι να κάνω διακοπές!

Και επειδή είναι πολύ επίκαιρο το θέμα των διακοπών, παρόλο που είμαι ξεκάθαρος με τον εαυτό μου στο ότι δεν πάω πουθενά και φέτος, φτιάχνω αυτό το άρθρο για να σου δείξω πως πρέπει να σκέφτεσαι κατά την περίοδο των διακοπών ώστε να μην βγεις πολύ εκτός της παραγωγικότητας σου.

Τι να Κάνεις στις Διακοπές σου αν Είσαι Εργασιομανής

Θεωρώ ότι κατά την περίοδο των διακοπών μπορούν να φανούν πολλά για το πως θα είναι η ζωή ενός ανθρώπου το επόμενο διάστημα. Παρακάτω θα σου πω τα είδη των ανθρώπων σε σχέση με τις διακοπές, αλλά και τι πρέπει να κάνουν για να εξασφαλίσουν ένα θετικό μέλλον με εξέλιξη.

1. Ο ηδονιστής

Ο άνθρωπος της ηδονής αρέσκεται στις απολαύσεις του τώρα. Πες του για Μύκονο και σου είπε φύγαμε. Αγαπάει την ζωή στην νύχτα και σχεδόν πάντα ξοδεύει όλα του τα χρήματα στις διακοπές. Οπότε γι’αυτόν, αν θέλει να μπει στην φάση της προσωπικής του ανάπτυξης φέτος, πρέπει να ξεπεράσει τον ηδονιστικό του χαρακτήρα και να κάνει λίγο πιο εναλλακτικές διακοπές.

Για να είμαι ειλικρινής ο ηδονιστής από την φύση του δεν ένδιαφέρεται για το μέλλον. Τον νοιάζει το παρόν γι’αυτό και είναι άνθρωπος της ηδονής. Επίσης δεν πιστεύω πως ένας τέτοιος άνθρωπος είναι μαθητής της προσωπικής ανάπτυξης όποτε πάμε στο επόμενο.

2. Ο εργασιομανής

Πολλοί Έλληνες είναι σε αυτήν την κατηγορία. Δουλεύουν πολύ σκληρά και χρειάζονται οπωσδήποτε ξεκούραση. Θεωρώ πως όποια λέξη τελειώνει σε -μανής, δεν έχει θετική έννοια. Οι εργασιομανής χωρίζονται σε δύο απλές κατηγορίες. α) Ο εργασιομανής που αγαπάει τη δουλειά του και β) ο εργασιομανής που σιχαίνεται τη δουλειά του.

Α) Ο εργασιομανής που αγαπάει τη δουλειά του πολλές φορές δε χρειάζεται διακοπές. Η δουλειά του είναι τόσο καλή που τον κάνει να θέλει να ασχολείται συνεχώς με αυτήν. Του γεμίζει τις μπαταρίες με ενέργεια και ο χρόνος των διακοπών φαίνεται να πηγαίνει χαμένος. Είναι όμως έτσι;

Πιστεύω πως όσο και αν αγαπάς τη δουλειά σου πρέπει να κάνεις ένα διάλλειμμα για διακοπές. Αν είσαι εργασιομανής ξέρεις καλά ότι αφήνεις πίσω την οικογένεια σου όλη την χρονιά. Μπορεί για εσένα οι διακοπές να μην είναι σημαντικές όμως σίγουρα είναι σημαντικές για την σχέση σου.

Αν θέλεις να έχεις ολιστική επιτυχία στη ζωή, καλά θα κάνεις να κάνεις διακοπές με το άλλο σου μισό και να επενδύσεις σε χρόνο για να δυναμώσει η σχέση. Η δουλειά δεν θα φύγει να είσαι σίγουρος! Θα είναι εκεί και θα σε περιμένει υπομονετικά.

Συμβουλή: Εάν είναι να πας διακοπές μην σκέφτεσαι τα της δουλειάς. Να είσαι παρόν εκεί όσο παρόν είσαι και στη δουλειά σου.

Β) Ο εργασιομανής που δεν αγαπάει τη δουλειά του είναι μια διαφορετική περίπτωση. Αν δουλεύεις σκληρά όπως λες και δεν αγαπάς τη δουλειά σου, τότε οι διακοπές για σένα είναι βάλσαμο. Πρέπει να φανείς έξυπνα και να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο που σου δίνεται προς όφελος σου.

Σκέψου πως θέλεις τον εαυτό σου. Φαντάσου πως θες να είσαι σε 5 χρόνια από τώρα. Πάρε ένα καλό βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης και διάβασε το. Βάλε στόχους για πρώτη φορά στη ζωή σου και ακολούθησε τους.

Είναι πολύ δύσκολο, το ξέρω, να μην αγαπάς αυτό που κάνεις και παράλληλα να δουλεύεις πολύ σκληρά για να βγάλεις τα προς το ζην. Σημαίνει ότι έμεινες πίσω στις υποχρεώσεις σου γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε θα δούλευεις σκληρά σε κάτι που δεν αγαπάς. Ή σημαίνει ότι έχεις μάθει να δουλεύεις σκληρά σε αυτήν τη ζωή. Είναι προς τιμήν σου αυτό, αλλά παρακαλώ βάλε τις κατευθυντήριες γραμμές έτσι; Ξεκίνα να δουλεύεις έξυπνα και χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο προς όφελος σου.

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Δημιουργός του Online Course: Morning Energy

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και η αυτοπεποίθηση σου έχω κάτι για σένα. Έχω δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σε μορφή βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πως λειτουργεί η ψυχολογία σου και τι να κάνεις για να την ελέγξεις! Πάρτο δωρεάν στο www.morning.gr

Αν έχεις την όρεξη και θέλεις να συμπληρώσεις κάτι, παρακαλώ, στα σχόλια από κάτω!

Επίσης μη ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα στο Facebook, να μπεις στην κοινότητα στο Facebook Group και να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

>