Ο Warren Buffett δείχνει πως να πετύχεις με την τεχνική της διπλής λίστας - Λευτέρης Χατζηιερεμίας (Terry Hatziieremias)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – MARKETING – ONLINE BUSINESS

Ο Warren Buffett δείχνει πως να πετύχεις με την τεχνική της διπλής λίστας

Ο Warren Buffet δείχνει πως να πετύχεις

Όταν καθόμαστε και γράφουμε τους στόχους μας, είναι μια πολύ ωραία ενέργεια που μας γεμίζει ενθουσιασμό. Μας δίνει διαύγεια σκέψης, σκοπό στη ζωή και μας κάνει να νιώθουμε παραγωγικοί και δημιουργικοί!

Έχεις όμως παρατηρήσει ότι στην λίστα που έχεις με τους στόχους σου, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μόνο λίγοι από αυτούς έχουν διεκπεραιωθεί; Μήπως το να έχουμε πολλούς στόχους τελικά μας εμποδίζει και δεν βοηθά;

Ο Warren Buffet ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες και επενδύτές στον πλανήτη σήμερα, αμφισβητεί την ανάγκη του να βάζουμε πολλούς στόχους. Αντιθέτως μάλιστα, θεωρεί ότι είναι επιτυχημένος ακριβώς γιατί έχει την ικανότητα να διαγράφει σημαντικούς στόχους με σκοπό να αφιοσιωθεί σε αυτούς που θα του φέρουν την μέγιστη επιτυχία.

Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου Warren Buffet και του πιλότου του – Η τεχνική της διπλής λίστας

Παρακάτω θα διαβάσετε μια ιστορία για το πως ο Warren Buffet βοήθησε τον προσωπικό του πιλότο Mike Flint να καθορίσει τι είναι σημαντικό για τη ζωή του. Η τεχνική που χρησιμοποίησε είναι η τεχνική της διπλής λίστας.

Του ζήτησε να σκεφτεί προσεκτικά και να καταγράψει τους πιο υψηλούς 25 στόχους της καριέρας του. Όταν ο Flint αφιέρωσε τον χρόνο και ήταν έτοιμος πήγε στον δισεκατομμυριούχο με την λίστα του. Έπειτα αυτός του ζήτησε να διαλέξει τους 5 πιο σημαντικούς.

Οπότε τώρα ο Flint είχε δυο διαφορετικές λίστες. Την μία με τους 5 στόχους και την άλλην με τους υπόλοιπους 20.

Όπως και οι περισσότεροι από εμάς, ο Flint κατέληξε στο ότι θα επικεντρωθεί στους 5 στόχους και θα ασχοληθεί με τους 20 μόνο και εφόσον του έμενε χρόνος μέσα στην ημέρα του.

Ωστόσο, ο Buffet τον σταμάτησε και του είπε ότι αυτό είναι το μονοπάτι της αποτυχίας! Και η ερώτηση είναι η εξής, τι του είπε ο δισεκατομμυριούχος να κάνει ώστε να αποφύγει την αποτυχία;

Του είπε μια λέξη κλειδί! Να αλλάξει στην λίστα των 20 στόχων, την λέξη στόχος και στην θέση της να βάλει τη λέξη απόσπαση προσοχής!

Όσο σημαντικοί και να ήταν γι’αυτόν οι 20 στόχοι του.

Οι μέσοι άνθρωποι δε γνωρίζουν πως να αποφεύγουν τα “φαινομενικώς σημαντικά” πράγματα

Ένας βασικός λόγος που δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας είναι γιατί δεν έχουμε την ικανότητα να τους βάζουμε σε προτεραιότητα.

Η συνήθεια των ανθρώπων να χάνουν ενθουσιασμό και να αποσπάται η προσοχή τους είναι ο νούμερο ένας λόγος του γιατί αποτυγχάνουν μας λέει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος!

Οπότε, όσο μεγαλύτερη λίστα με στόχους έχουμε, τόσο καλύτερες πιθανότητες υπάρχουν στο να μην πετύχουμε κανέναν από αυτούς τους στόχους.

Και αν αυτό που έχει πει ο Malcolm Gladwell συγγραφέας του βιβλίου Outliers (affiliate link) ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 10.000 για να τελειοποιήσει τον κλάδο με τον οποίο ασχολείται.

Αυτό σημαίνει με απλά μαθηματικά ότι αν κάποιος αφιερώνει 20 ώρες την εβδομάδα θέλει 10 χρόνια.

Και στην περίπτωση του πιλότου του Buffet θα χρειαζόταν για 25 στόχους, 250 χρόνια ζωής! Συνεπώς βλέπετε πως ένας δισεκατομμυριούχος σκέφτεται και πράττει!

Τι να κάνεις

Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα που διάβασες το άρθρο και είδες πως σκέφτεται ένας δισεκατομμυριούχος, είναι σε πρώτο επίπεδο να καταγράψεις τους 25 στόχους σου.

Τους 25 πιο σημαντικούς στόχους καριέρας που μπορείς να σκεφτείς είτε είναι βραχυπρόθεσμοι είτε μακροπρόθεσμοι! Η άσκηση αυτή από μόνη της δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται διαλογισμός και απομόνωση για τη σωστή διεκπεραίωση της!

Μετά από αυτό προσπάθησε να βρεις τους 5 πιο σημαντικούς στόχους και τέλος σιγουρέψου ότι τηρείς στο 100% τη λίστα απόσπασης προσοχής!

Μην πετάξεις την λίστα των 20 σε καμία περίπτωση! Κράτησε την και βάλτην να λειτουργεί ως υπενθύμιση για το τι να μην κάνεις!

Στην επιτυχία σου,

Λευτέρης Χατζηιερεμίας

Μπορείς να διαβάσεις αν θες το άρθρο μου για το πως να ΜΗΝ βάζεις στόχους ή το τι είναι ο χρόνος και πως να τον χειριστείς.

 

Κάνε Like στην σελίδα μου στο Facebook, κοινοποίηση αυτό το άρθρο ώστε να το δουν και άλλοι, και μπες στο Facebook Group!

>